english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2006.
53

Klubovi

Plodni kvartal KK Zagreb

Work in Progress Irene Škorić na Black & White Festivalu u Portu

Eksperimentalni film Work in Progress autorice Irene Škorić, realiziran u produkciji Kinokluba Zagreb, uvršten je u konkurenciju međunarodnoga festivala Black & White Film Festival u Portu (Portugal). Festival se održava od 30. ožujka do 1. travnja 2006, a prikazuje kratke filmove svih žanrova rađene u crno-bijeloj tehnici.

Work in Progress premijerno je prikazan na 14. danima hrvatskog filma 2005. u konkurenciji eksperimentalnog filma, kao i na KRAF-u, gdje je osvojio drugu nagradu, a prikazuje stalnost ljudskog rada kojem nema kraja. Dan radnika svodi se na svakodnevnu monotoniju pokreta: kuća — vlak — tramvaj — posao — tramvaj — vlak — kuća, a prošlost i sadašnjost prožimaju se u stalnim naporima.

Nestajanje Mladena Burića na madridskoj Documenti

Nestajanje Mladena Burića

Kratki dokumentarni film Nestajanje redatelja Mladena Burića, realiziran u produkciji Kinokluba Zagreb, uvršten je u službenu selekciju festivala dokumentarnoga filma Documenta 06 u Madridu. Festival će se održavati od 5. do 14. svibnja 2006, a uz Nestajanje za festivalsku će se nagradu natjecati još 29 filmova. Burić je Nestajanje premijerno predstavio u okviru konkurencije ovogodišnjeg zagrebačkog festivala dokumentarnog filma — Zagreb Dox.

Radionice KK Zagreb

Sredinom siječnja u Kinoklubu Zagreb započele su prve ovogodišnje radionice scenarija, režije, kamere, rasvjete i montaže. Radionica je podijeljena u tri skupine predavanja, a vodili su je filmski profesionalci koji su podučavali polaznike o svim fazama nastanka filma od ideje do premijere. Predavanja iz scenarija i režije držao je Goran Dević, osvajač Oktavijana za najbolji kratki dokumentarni film Uvozne vrane na 13. danima hrvatskog filma. Robert Krivec, TV-snimatelj i stručni suradnik Škole medijske kulture u Trakošćanu, predavao je tehniku filmskoga snimanja i rad s filmskom rasvjetom, a Staša Čelan (montažer filmova Da mi je biti morski pas Ognjena Sviličića i Oxygen 4 Slobodana Jokića) filmsku montažu. Po završetku radionice polaznici pristupaju komisijskom ispitu, polaganjem kojega postaju članovi Kinokluba Zagreb, što podrazumijeva mogućnost korištenja svim produkcijskim kapacitetima najstarije neprofesijske produkcijske kuće u ovom dijelu Europe.

’Kino’ Kinokluba Zagreb

Prikazivački program Kinokluba Zagreb nastavljen je u prvom tromjesječju 2006. ciklusom japanskoga filma (djela Kinugase, Mizoguchija, Ozua, Kurosawe, Teshigahare, Oshime, Imamure i Tsukamota), cilusom filmova strave i odabranih naslova iz razdoblja nijemoga filma.

*** ***

Danijel, Vujnica i tri pala druga
Otvorena zbirka filmske opreme kinokluba Slavica
Novosti iz ŠAF-a
Zaprešićke novosti
Započela Filmska škola Kinokluba Split
Tečajevi, radionice i projekcije autorskog studija FFV

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta