english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2006.
53

Povodi

Dani medijske kulture 2006. u Belom Manastiru

Beli Manastir, 9-13. siječnja 2006.

Prvi baranjski Dani medijske kulture održani su od 9. do 13. siječnja 2006, a priređivači iznimno uspjele filmske priredbe bili su Foto-kinoklub Baranja-film, Centar za kulturu grada Belog Manastira te Hrvatski filmski savez.

Unatrag nekoliko godina Klub surađuje s baranjskim školama te je program projekta prilagodio i učenicima i nastavnicima. Tako je projekt Dani medijske kulture Grada Belog Manastira proveden u vrijeme školskih praznika.

Po uzoru na trakošćansku školu medijske kulture projekt je zamišljen kao sinteza teorije i prakse te je tako i koncipiran.
U okviru prve faze programa bila je trodnevna filmska radionica za djecu na kojoj su, nakon uvodnih teorijskih saznanja, učenici uspješno samostalno analizirali animirani, dokumentarni i igrani film služeći se terminologijim medijske kulture.

Radionicu je vodila profesorica hrvatskoga jezika Sahide Kučera, proširujući udžbenička saznanja školskog plana i programa.
U okviru druge faze priređen je jednodnevni seminar za nastavnike hrvatskoga jezika iz osnovnih i srednjih škola Baranje. Vodeći seminar, prigodno predavanje održao je sveučilišni profesor dr. Ante Peterlić, s temom uloge i mjesta medjske kulture u nastavi hrvatskoga jezika.

Izvrsno predavanje upotpunio je primjerima filmskih klasika (Sjever-sjeverozapad; Vrtoglavica), dokumenarnim filmom Pletenice Zorana Tadića, eksperimentalnim filmom.

Tijekom svih pet dana trajanja projekta u dvorani Gradskoga kina prikazivani su filmovi u okviru Revije azijskog filma. Na programu su se tako našli filmovi korejske, iranske, japanske produkcije, koji su viđeni i u ostalim većim hrvatskim gradovima.

Iznimno nam je zadovoljstvo velika popraćenost i uspješnost realizacije zamišljenoga projekta, što nam daje smjernice za sljedeću ne tako uspavanu zimu u Baranji.

Deže Kučera

Ženski kutak iranskoga filma
Slavonska turneja Stolca za ljuljanje
Hrvatski video 1990-ih u KK Zagreb

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta