english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2005.
52

Povodi

Bordo u Iranu

Zagrebačka škola crtanog filma ima u Iranu veliki ugled. Na velikom Međunarodnom festivalu igranih filmova prije trideset godina (1974) posebni gosti bili su Nedeljko Dragić i Bordo Dovniković s filmovima Dnevnik i Putnik drugog razreda, koji su nagrađeni te godine.

Nakon što je prošle godine iranski gost bio Krešo Zimonić, na ovogodišnji Festival filmova za djecu i mladež u Isfahanu (od 1. do 5. listopada) bio je pozvan Borivoj Dovniković Bordo s programom svojih animiranih filmova.

S obzirom na karakter festivala, a i posebne uvjete u Iranu, Bordo je prikazao ove filmove: Ole torero, Znatiželja, Čudna ptica, Putnik drugog razreda, Škola hodanja i Uzbudljiva ljubavna priča. Dvaput je sudjelovao u razgovorima s novinarima i sudionicima festivala, a tijekom nekoliko dana dao je nekoliko intervjua za novine i televiziju — o svom stvaralaštvu i zagrebačkoj školi. U Isfahanu je posjetio Studio animiranog filma u Kulturnom centru grada, a u Teheranu Dom kulture za djecu i mladež, s velikom knjižnicom, knjižarom, dječjim igraonicama i studijem animiranog filma.

Isfahan je jedan od najzelenijih gradova, iako se nalazi u pustinji, jer kroz njega protječe rijeka Zayandeh Rood, što brižni stanovnici maksimalno koriste. Za grad, pogotovo stari dio, karakteristične su dvije boje: oker (po pijesku) i plava (po bistrom nebu), koje su bogato zastupljene u arhitekturi, umjetnosti i suvenirima.

Diana Nenadić

Beogradska, tršćanska i zagrebačka počast Ivanu Martincu
Martinac ili vječnost montirana ’u kvadrat’
Bordu u čast
Dan hrvatske animacije 2005.
Što se dogodilo u cirkusu Beely?
Odraz kineskoga života
Prezentacija scenarija s radionice Palunko 3
Mišolovka

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta