english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Prijave na 13. Istarski production in: VFF u FFF u PFT-u

Pulska filmska tvornica (PFT) i Vodnjan film festival u Fažani film festival (VFF u FFF) pozivaju sve zainteresirane pojedince i timove s područja Istre da se prijave na prvi dio 13. maratona izrade kratkog filma Production In, koji će se održati 26. i 27. srpnja u Klubu Pulske filmske tvornice, Stiglicheva 12, Pula.

Production In je besplatna radionica namijenjena svima koji se žele okušati u izazovu stvaranja filma u dobroj atmosferi praktičnog rada – od ideje do realizacije.

Polaznici će stvarati filmove u poznatoj record - pause tehnici snimanja koja podrazumijeva sljedeći recept: snimi kadar, pauziraj snimanje i nastavi snimati drugi. Klikom na opciju stop, snimanje prestaje i nije moguće nastaviti nizati nove scene, a sve ono što je dotad snimljeno uređaj automatski montira u jedan cjeloviti kratki film.

Polaznicima su na raspolaganju su im brojni kostimi, rekviziti, rasvjetna tijela, tkanine, alati i drugi materijali za inspiraciju i improvizaciju.

Uvodno predavanje počinje u srijedu, 26. srpnja u 10 sati. Tada će mentori približiti kreativne potencijale record – pause produkcije te ukazati na dramaturške, glumačke, snimateljske, scenografske i druge mogućnosti. Kako postprodukcija i naknadna intervencija u materijal nije dopuštena u record – pause tehnici snimanja mentori će se specijalno osvrnuti i na brojna rješenja stavljanja glazbu u filmu te specijalne efekte.

Nakon razrade ideje, podjele uloga i rješavanje kostimografije i scenografije mentori i polaznici prvog dana radionice će krenuti u grupnu realizaciju jednog filma u navedenoj tehnici.

Prijaviti se mogu pojedinci i timovi, broj realiziranih filmova je neograničen, a nakon prvog dijela radionice sljedećih tjedan dana prijavljeni će pomoć mentora moći nastaviti realizirati svoje nove filmove imajući na raspolaganju prostor, rasvjetu, razglas, kostime i rekvizite Pulske filmske tvornice.

Svi realizirani filmovi automatizmom ulaze u predselekciju za Vodnjan film festival u Fažana film festival 2023., koji će se već četvrtu godinu održati u rujnu kao jedan od najznačajnijih svjetskih međunarodnih filmskih festivala posvećenih nekonvencionalnim načinima i praksama filmskoga stvaralaštva.

13. Production in održava se unutar projekta Production in –turneja.

Prijave za Production In  otvorene su do 10 sati ove srijede, 26. srpnja 2023. godine, a  prijavnica se nalazi na bit.ly/prijavnica13Pi

Svim polaznicima izvan Pule osiguran je jednodnevni smještaj i prehrana za vrijeme prvog dijela 13. Pi-a!

Edukacijsko-voditeljski tim 13. Pi-a: Eric Ušić, Michele Bulešić, Oleg Morović, Teo Morosin, Marino Morosin, Edi Smoljan, Jordi Faris, Mario Papić, Sanda Letonja-Marjanović i Marko Zdravković-Kunac.

Partneri 13. Production In-a su Medvid Produkcija i Hrvatski filmski savez, a financijski ga podupiru Istarska županija, Hrvatski audiovizualni centar, Grad Pula, i Zaklada Kultura nova.

THANK YOU FOREVER ! ! !


pošalji link | verzija za printanje

Produžene su prijave za 55. izdanje Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva 18.10.2023.
Prijavite se na radionicu produkcije u Kino klubu Split 18.10.2023.
Europska premijera filma "Zovite me plesačem" 11.10.2023.
Podrum ponedjeljkom 11.10.2023.
Otvoren poziv volonterima u Kino klubu Split! 11.10.2023.
SKIG- ov film „Bravo Anamarija“ uvršten u 15. Festival prava djece 11.10.2023.
SKIG-ovići iz Gunje – predstavili svoja tri filma na 61. izdanju Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece i 11. Smotri hrvatskog školskog filma 11.10.2023.
Dodjelom nagrada svečano zatvorene 61. Revija filmskog stvaralaštva djece i 11. izdanje Smotre hrvatskog školskog filma u Zagrebu 11.10.2023.
Čaj za dvoje - drugi 11.10.2023.
Svečano otvorene 61. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece i 11. Smotra hrvatskog školskog filma — očekuje nas 96 filmova u 3 dana! 11.10.2023.
41-50/5619
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta