english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Otvorena 14. Ljetna škola filma Gunja

U atriju Osnovne škole „Antun i Stjepan Radić“ Gunja sinoć je filmom „Ljeto kada sam naučila letjeti“ otvorena 14. Ljetna škola filma Gunja u organizaciji Studija kreativnih ideja Gunja – SKIG i OŠ „Antun i Stjepan Radić“ Gunja.

Ljetna škola filma održava se od 23. do 28. srpnja, a ove godine polaznici će moći birati između 7 radionica: analogna fotografija, glazbena produkcija, radioigra, dokumentarni film,  igrani film, (za)igrani film i radionica PRESS službe.

U večernjim satima očekuje nas pregršt hrvatskih filmova kao što su: Ljeto kada sam naučila letjeti, El Shatt: nacrt za utopiju, Cvrčak i mravica,  Garbura itd.

Novost ove godine su tri dnevne dječje projekcije: film Dnevnik Pauline P., nagrađeni filmovi Studija kreativnih ideja Gunja (SKIG) te filmovi nastali u Kinoklubu Sisak i Kinoklubu Karlovac.

Ulaz na sve filmske projekcije je besplatan.

Polaznici koji nisu iz Gunje će kao i uvijek biti smješteni po obiteljskim kućama, a polaznici su čak iz Novog Sada i Niša pa sve do Zagreba, Karlovca, Županje, Osijeka i naravno Gunje.

U ime Vukovarsko-srijemske županije svima se obratila pročelnica Upravnog odjela za turizam i kulturu Tamara Kalistović, koja je pozdravila sve nazočne i poželjela im pregršt dobre zabave i uspješna filmska ostvarenja.

Također, nazočne je pozdravio i načelnik općine Anto Gutić, koji je naglasio da je izrazito ponosan na Ljetnu školu filma Gunja što svjedoči i ovogodišnji rekordan broj polaznika.

Tom prigodom, predsjedniku Udruge Studija kreativnih ideja Gunja Marinku Marinkić uručeno je priznanje koju dodjeljuje Općina Gunja za iznimna postignuća. Zahvalnicu je uručio predsjednik Općinskog vijeća Antonio Marković.

Osim filmskog programa posjetitelji će moći pogledati i izložbu u obliku QR kodova pod nazivom „GIF for FUSE“.

14. Ljetnu školu službeno je otvorio predsjednik Studija kreativnih ideja Gunja – SKIG Marinko Marinkić zajedno s  voditeljima radionica.

Voditelji radionica:
1. Igrani film – David Gašo, Mirsad Mahmutović & Tin Ostrošić
2. Dokumentarni film – Matea Ilijašev, Luka Zovak & Ljubica Kotromanović
3. (Za)igrani film – Anita Tufekčić & Marko Dugonjić
4. Radioigra – Bojan Perić & Hrvoje Korovljević
5. Press radionica – Kristina Kovačević & Stjepan Petković
6. Analogna fotografija – Marinko Marinkić & Katarina Landeka
7. Glazbena produkcija – Magda Mas, Matko Basar & Matija Barić

Program je bogat, ali i zabavan. Zadnjega dana, 28. srpnja, Škola će biti zatvorena projekcijom filmova nastalih na radionicama.

U ime organizacijskog tima 14. Ljetne škole filma Gunja zahvaljujemo HŽPP-u koji je omogućio popust na povratne karte do Gunje za sve polaznike LJŠFG-a!

Sve informacije i detalje pogledajte i pratite na našoj Facebook stranici i na našem Instagram profilu.

Obavijesti će biti dostupne i na Facebook stranici škole.


pošalji link | verzija za printanje

Produžene su prijave za 55. izdanje Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva 18.10.2023.
Prijavite se na radionicu produkcije u Kino klubu Split 18.10.2023.
Europska premijera filma "Zovite me plesačem" 11.10.2023.
Podrum ponedjeljkom 11.10.2023.
Otvoren poziv volonterima u Kino klubu Split! 11.10.2023.
SKIG- ov film „Bravo Anamarija“ uvršten u 15. Festival prava djece 11.10.2023.
SKIG-ovići iz Gunje – predstavili svoja tri filma na 61. izdanju Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece i 11. Smotri hrvatskog školskog filma 11.10.2023.
Dodjelom nagrada svečano zatvorene 61. Revija filmskog stvaralaštva djece i 11. izdanje Smotre hrvatskog školskog filma u Zagrebu 11.10.2023.
Čaj za dvoje - drugi 11.10.2023.
Svečano otvorene 61. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece i 11. Smotra hrvatskog školskog filma — očekuje nas 96 filmova u 3 dana! 11.10.2023.
41-50/5619
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta