english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

14. LJETNU ŠKOLU FILMA I FILMSKU REVIJU ''NOVO KINO OSMIJEH''

U atriju Osnovne škole „Antun i Stjepan Radić“ u Gunji od 23. do 28.  srpnja će se održavati filmska revija ,,Novo kino Osmijeh'', ljetno kino, te Ljetna škola filma Gunja koje organizira Studio kreativnih ideja Gunja (SKIG) i OŠ „Antun i Stjepan Radić“ Gunja, uz financijsku potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, HŽPP-a, Vindije i partnere Hrvatski filmski savez, općinu Gunja i Vukovarsko-srijemsku županiju. I, naravno snažnu potporu domaćih i regionalnih filmskih producenata i distributera.

Novo kino Osmijeh bit će otvoreno u nedjelju 23. srpnja u 20:00, otvaranjem Ljetne škole filma Gunja. Program revije sastavljen je od filmova recentne domaće i regionalne produkcije.

Pod gunjanskim zvjezdanim nebom tako će se pronaći filmovi Ljeto kada sam naučila letjeti (Radivoje Andrić), El Shatt (Ivan Ramljak), Cvrčak i mravica (Luka Rukavina) te Garbura (Josip Žuvan). Uz četiri večeri dugometražnih filmova,  imat ćete još priliku pogledati izložbu GIF for FUSE i odabrane kratkometražne eksperimentalne i hibridne filmove, nakon kojih će se voditi filmska analiza.

Novost ove godine su tri dnevne dječje projekcije: jedan dan će biti film Dnevnik Pauline P (Neven Hitrec), jedan dan će se puštati nagrađeni filmovi Studija kreativnih ideja Gunja (SKIG), a jedan dan će se gledati filmovi nastali u Kinoklubu Sisak i Kinoklubu Karlovac. I, naravno, posljednju večer uživati  ćemo u rezultatima ovogodišnje filmske škole. Ulaz na sve filmske projekcije je besplatan.

Sve to omogućeno je u sklopu Ljetne škole filma Gunja, čije se četrnaesto izdanje održava od 23. do 28. srpnja 2023. Ove godine nam je stiglo oko 55 prijava iz cijele Hrvatske. Polaznici su raspoređeni u čak 7 radionica: igrani film, dokumentarni film, (za)igrani film, radioigra, glazbena produkcija, press radionica i radionica analogne fotografije. Filmovi i ostali uratci nastali u radionicama bit će prikazani 28. srpnja na zatvaranju Ljetne škole filma Gunja u 21:00h u atriju OŠ Antun i Stjepan Radić u Gunji.

Novo kino Osmijeh je obnovljena verzija izvornog Kina Osmijeh pokrenutog 1976. godine na inicijativu danas umirovljenog nastavnika Josipa Krunića, bivšeg predsjednika, a sada počasnog člana Studija kreativnih ideja Gunja. U kinu su se tijekom školske godine gledali filmovi, organizirane su filmske tribine, kvizovi te su se pisale filmske kritike. Projektor kina Osmijeh je uspješno vrtio filmove zagrebačke i osječke Filmoteke do početka 1991., ali je zatvaranjem obje filmoteke kino izgubilo izvor filmskih vrpci te prestalo s radom. Zahvaljujući inicijativi UNICEF-a, Festivala o Pravima djece i SKIG-a, prije 8 godina Novo kino Osmijeh ponovno je počelo s radom nakon dva desetljeća u obliku filmske revije.

Ljetna škola filma Gunja je projekt kojeg su 2009. godine pokrenuli studenti Akademije dramske umjetnosti i Fakulteta političkih znanosti te osnivači Studija kreativnih ideja Gunja (SKIG), u želji da svoje stečeno znanje prenesu mlađim SKIG-ovcima kroz zabavne i poučne ljetne radionice. LJŠFG se od tada razvio u školu prepoznatljivog filmskog rukopisa čiji radovi se uspješno prikazuju po filmskim festivalima i revijama u Hrvatskoj i inozemstvu. Sve informacije o Ljetnoj školi filma Gunja potražite na www.facebook.com/ljsfg i https://www.instagram.com/ljsfgunja/

 


pošalji link | verzija za printanje

Izložba u znak sjećanja na „Šaptača životinjama“ 25.10.2023.
KOME SU OTPLOVILI POBJEDNIČKI BRODOVI 12. PO REDU DUFF-A, SAZNALI SMO JUTROS U KINU SLOBODA 25.10.2023.
Tri animirana filma FKVKZ-a na Međunarodnom festivalu filma djece i mladih ENIMATION festival u Mariboru 18.10.2023.
Zaprešićka Invazija smeća na čileanskom festivalu WAWA posvećenom očuvanju planete 18.10.2023.
POČINJE ŠESTO IZDANJE FESTIVALA FUSE 18.10.2023.
Produžene su prijave za 55. izdanje Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva 18.10.2023.
Prijavite se na radionicu produkcije u Kino klubu Split 18.10.2023.
Europska premijera filma "Zovite me plesačem" 11.10.2023.
Podrum ponedjeljkom 11.10.2023.
Otvoren poziv volonterima u Kino klubu Split! 11.10.2023.
41-50/5624
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta