english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Dodjelom nagrada svečano zatvoreno jubilarno 60. izdanje Revije filmskog stvaralaštva djece

Proglašenjem najboljih filmova i dodjelom nagrada zatvoreno je jutros jubilarno 60. izdanje Revije filmskog stvaralaštva u Malom Lošinju. Ovogodišnje revijsko izdanje održano je od 29. rujna do 2. listopada, a filmski je program uključio 86 filmova.

O najboljim filmovima odlučivao je stručni ocjenjivački sud predvođen Verom Robić-Škarica, producenticom i dugogodišnjom tajnicom Hrvatskog filmskog saveza koja je tijekom 30 godina sustavnog rada ovu instituciju transformirala od malene udruge u asocijaciju koja broji više od četrdeset filmskih udruga; potom Maja Flego, novinarka i savjetnica u Uredu pravobraniteljice za djecu te animatorica, ilustratorica i grafička dizajnerica Petra Zlonoga. Pored njih, filmove s Revije ocjenjivao je i ocjenjivački sud djece koji se sastoji od učenika OŠ Maria Martinolića iz Malog Lošinja.

Stručni žiri u kategoriji animiranog filma prvu nagradu dodijelio je filmu Različitost spašava Foto kino video kluba iz Zaprešića, prvu nagradu za dokumentarni film osvojio je film Na gospodarstvu Filmske družine OŠ Sveti Petar Orehovec, dobitnik prve nagrade za igrani film je Jurica Filmske skupine OŠ V. Holjevca iz Zagreba, na prvom mjestu u kategoriji slobodnog stila je Virtualna šetnja školom Filmske skupine OŠ Braće Radić iz Koprivnice, najboljom TV reportažom proglašena je  Umjetničke snage OŠ o. Petra Perice Filmske sekcije OŠ oca Petra Perice iz Makarske, dok je  prvo mjesto u kategoriji radioničkih filmova osvojio film Škola je škola skupine Bacači sjenki iz Zagreba.

Žiri djece najboljim animiranim filmom proglasio je Sjene Foto kino video klub iz Zaprešića, kao najbolji dokumentarni film odabrali su Nije baš dobar osjećaj OŠ Strahoninec iz Čakovca, najboljim igranim proglasili su Savjest Filmske skupine OŠ V. Holjevca iz Zagreba, najbolja TV reportaža je Moj materinski Filmske družine ZAG iz Zagreba, na prvom mjestu u kategoriji slobodnog stila je film Virtualna šetnja školom Filmske skupine OŠ Braće Radić iz Koprivnice, dok je prvo mjesto za radionički film dodijeljeno filmu Izazov Škole filma iz Šipana.

Kompletan popis nagrađenih filmova moguće je pronaći OVDJE.

Ovogodišnje rođendansko izdanje Revije proteklo je u prekrasnom filmskom ozračju u Malom Lošinju.

Već sada veselimo se idućem izdanju!


pošalji link | verzija za printanje

Otvoreno jubilarno 60. izdanje Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u Malom Lošinju!
Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece slavi 60. rođendan!
29. rujna - 2. listopada, Mali Lošinj
86 filmova u natjecateljskom programu jubilarne 60. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece
Prijavite svoje filmove za jubilarno 60. izdanje Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece
Otvorena je 54. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva 26.11.2022.
Hrvatski filmski ljetopis – 110-111 / 2022. 24.11.2022.
Splav u Klubu PFT-a 23.11.2022.
25. godina radionice Z-animacija (Mala Zagrebačka animacija) 23.11.2022.
U TJEDNU SJEĆANJA PRIKAZAN DOKUMENTARNI FILM KORLAT 23.11.2022.
„Divlje cvijeće“, film naše Karle Crnčević osvojio je prvu nagradu žirija na netom održanom Međunarodnom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma ZINEBI64 koji je u Bilbau ugostio brojne filmaše od 11. do 18. studenog 23.11.2022.
Objavljen je programski raspored 54. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva! 23.11.2022.
Predstavnici VANIME sudjelovali u žiriju AniFest ROZAFA festivala 23.11.2022.
Monsterclass s Leonom Kadijević 23.11.2022.
Autori u gostima: Boris Bakal i Stanko Juzbašić 16.11.2022.
1-10/5357
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta