english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

GreenDCP nagrada filmu Mjesta koja ne postoje

Nagrada GreenDCP 25 FPS festivala dodijeljena je kinoklubašici Josipi Henizelman za film Mjesta koja ne postoje

Film je prikazan u  programu Refleksi koji je godišnji izbor inovativne hrvatske filmske produk­cije. Selekcija promovira smione naslove čiji autori rade u vizualnoj umjetnosti i u drugim filmskim rodovima s nekonvencionalnim pristupom formi i naraciji. Udruga 25 FPS s partnerom GreenDCP najboljem filmu dodjeljuje Nagradu GreenDCP.

Autorica Josipa Henizelman povod nagrade izjavila je: “Prije svega se još jednom želim zahvaliti 25 FPS-u, žiriju na dodijeljenoj nagradi GREEN DCP za najbolji hrvatski film u programu i svima u publici koji su zajedno s nama gledali. Svaki puta iznova me iznenade ovakve stvari! Ovaj film je nastao kroz igru, intuitivno dala sam sebe i svoju energiju u njega, ne očekujući da mi se išta od toga vrati natrag, a je, s tim što gledate i prepoznajete ono što ja živim i radim. Mjesta koja ne postoje zaista su počela putovati i živjeti i još jedno ko kuća veliko hvala svima koji doprinosite tome.”


Mjesta koja ne postoje

Josipa Henizelman u filmu Mjesta koja ne postoje nastoji razlučiti pojam gledanja lišen onoga naučenoga i viđenoga u odnosu na unutarnji svijet sjećanja. Ovo je druga nagrada za film. Na Gledalištu Kinokluba dobio je nagradu Maksimilijan Paspa za najbolji amaterski film.

U programu 25 FPS festivala prikazana su  još četiri filma iz produkcije Kinokluba Zagreb. Null Cone Vladislava Kneževića u glavnoj konkurenciji, te Ispod Nevena Dužaneca, Sakupljači Mie Martinović i Mjesto susreta Antuna Baloga Također u programu Refleksi.

Za više informacija slobodno se obratite na adresu elektroničke pošte promocija@kkz.hr ili broj mobitela 091 3386423 (Dražen).


pošalji link | verzija za printanje

„Divlje cvijeće“, film naše Karle Crnčević osvojio je prvu nagradu žirija na netom održanom Međunarodnom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma ZINEBI64 koji je u Bilbau ugostio brojne filmaše od 11. do 18. studenog 23.11.2022.
Objavljen je programski raspored 54. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva! 23.11.2022.
Predstavnici VANIME sudjelovali u žiriju AniFest ROZAFA festivala 23.11.2022.
Monsterclass s Leonom Kadijević 23.11.2022.
Autori u gostima: Boris Bakal i Stanko Juzbašić 16.11.2022.
Kultna knjiga Paula Schradera na hrvatskom jeziku 16.11.2022.
Kinoklub na 54. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva 16.11.2022.
Senzorne projekcije - Kino za sve dostupno svima 16.11.2022.
Godard i Ludi Pierrot u Klubu PFT-a 09.11.2022.
JEDINA SOLUCIJA POSJETILA OSNOVNE ŠKOLE U BIBINJAMA I PAGU 09.11.2022.
41-50/5392
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta