english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Kinoklubaši na festivalu 25 FPS

Na festivalu 25 FPS koji se od 21. do 25. rujna održava u zagrebačkoj Kinoteci prikazat će se pet filmova u produkciji Kinokluba Zagreb

U glavnoj konkurenciji nalazi se film Vladislava Kneževića Null Cone. U njemu, integrirajući se na mikrorazini brzih čestica prašine, nanogenerator kodira modele, hipoteze i mogućnosti. Proces obuhvaća strogo elaborirane znanstvene teze, sumnje, fantazme i rubne diskurse na različitim razinama. Projekcija je na rasporedu u subotu, 24. rujna u 18 sati.


Null Cone

Ostala četiri filma bit će prikazana u programu Refleksi koji je godišnji izbor inovativne hrvatske filmske produkcije. Selekcija promovira smione naslove čiji autori rade u vizualnoj umjetnosti i u drugim filmskim rodovima s nekonvencionalnim pristupom formi i naraciji.

Film Nevena Dužaneca Ispod je autorsko viđenje obaranja rekorda u hodanju pod vodom.


Ispod

Mia Martinović u filmu eseju Sakupljači  ispreplićuće videozapise i fotografije, stvarnost i fikciju i istražuje kolika je vrijednost njenih sjećanja i mašte. Rad je prikazan i na Liburnia film festivalu.


Sakupljači

Josipa Henizelman u filmu Mjesta koja ne postoje nastoji razlučiti pojam gledanja lišen onoga naučenoga i viđenoga u odnosu na unutarnji svijet sjećanja. Film je na Gledalištu Kinokluba dobio nagradu Maksimilijan Paspa za najbolji amaterski film.


Mjesta koja ne postoje

U filmu Mjesto susreta autor Antun Balog kroz stvaranje filma otkriva važnost arhiviranja sjećanja kroz slike i video zapise kako bi njihova izmjena kroz vrijeme bila što manja.


Mjesto susreta

Svi filmovi su na rasporedu u subotu, 24. rujna u 16 sati. Udruga 25 FPS s partnerom GreenDCP najboljem filmu u programu Refleksi dodjeljuje Nagradu GreenDCP.

Za više informacija slobodno se obratite na adresu elektroničke pošte promocija@kkz.hr ili broj mobitela 091 3386423 (Dražen).


pošalji link | verzija za printanje

„Divlje cvijeće“, film naše Karle Crnčević osvojio je prvu nagradu žirija na netom održanom Međunarodnom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma ZINEBI64 koji je u Bilbau ugostio brojne filmaše od 11. do 18. studenog 23.11.2022.
Objavljen je programski raspored 54. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva! 23.11.2022.
Predstavnici VANIME sudjelovali u žiriju AniFest ROZAFA festivala 23.11.2022.
Monsterclass s Leonom Kadijević 23.11.2022.
Autori u gostima: Boris Bakal i Stanko Juzbašić 16.11.2022.
Kultna knjiga Paula Schradera na hrvatskom jeziku 16.11.2022.
Kinoklub na 54. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva 16.11.2022.
Senzorne projekcije - Kino za sve dostupno svima 16.11.2022.
Godard i Ludi Pierrot u Klubu PFT-a 09.11.2022.
JEDINA SOLUCIJA POSJETILA OSNOVNE ŠKOLE U BIBINJAMA I PAGU 09.11.2022.
41-50/5392
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta