english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

DODJELOM NAGRADA JE ZAVRŠIO 9. STAR FILM FEST

Na šetnici Slave Striegla večeras je zatvoreno deveto izdanje Star Film Festa. Trodnevni filmski festival je prikazao 33 filma u sklopu natjecateljskog programa, a ovogodišnji žiri Star Film Festa kojeg čine Mateja Štefinščak, snimatelj i fotograf Bojan Mrđenović, producent i redatelj Ivan Milosavljević i redatelj Karlo Vorih, je izabrao one najbolje.

Nagradu za najbolji dokumentarni film koji je oduševio žiri, osvojio je film Killer Dog španjolskog redatelja Alexandra Lemusa. Film svojom samom temom nasmijava i navodi na razmišljanje. Film govori o psu, ali o psu s moralnim problemom, psu ubojici! Autor se na kreativan i simpatičan način bavi većim problemima nego što to mislimo na prvu. Za hrabar pristup temi, izuzetan prikaz seksualnosti na filmu, odličan rad s glumcima kao i kvalitetu fotografije i dizajna zvuka nagradu za najbolji igrani film, ali i za najbolju kameru (fotografiju) osvojio je Svetislavu Dragomiroviću za film Delovi tela.

Za najbolji eksperimentalni film u konkurenciji proglašen je Sam’ se sekiramo domaćeg redatelja Nikole Kašića. Redatelj je svojom dramaturškom jednostavnošću i korištenjem zanimljivih vizualnih postupaka dokazao da se film nalazi svugdje oko nas. Film uspijeva u svojem izričaju te svakako izdvajamo suptilni humor kojim film oblijeva, a film koji je pogodio sve bitne točke animiranog filma na ovogodišnjem SFF-u je Ant Hotel redateljice Yu-Hsuan Teng. Vizual, animacija i priča se savršeno uklapaju u cjelokupnu atmosferu i zasluženo dobiva nagradu za najbolji animirani film.

Nagradu Specijalne zvjezdice za najbolji regionalni film osvojio je igrani film Divljač srpskog redateljice Bojane Babić koji iza jednostavnosti priče krije jasan i dosljedan redateljski postupak, funkcionalnu fotografija, kao i vrlo preciznu montažu, a žiri je posebnu pohvalu uputio činjenici da većinu filmske ekipe čine ženski autori odnosno autorice. Najbolja montaža je dodijeljena filmu  Krotki Jovana Dimoskog koji eliptičnom, brzom i povremeno kaotičnom montažom uspostavlja odličan ritam od prvog reza.

Selektorsku nagradu dodijelile su selektorice Anja Kavić i Martina Mladenović, a dobitnik nagrade je tajvanski animirani film Ant Hotel redateljice Yu-Hsuan Teng koji uz sjajnu animaciju i odličan redateljski pristup gledateljima približava jednu ozbiljnu temu.

Nagradu publike dodijelile su naše volonterske snage koje su puna tri dana prebrojavale vaše glasove koji su nagradu Specijalne zvjezdice dodijelili igranom filmu Bakalor domaće redateljice Darie Stilin.

Deveti Star Film Fest donio je i nagradu za najbolji studentski film. Studentski filmovi radovi su autora za čije ime ćete tek čuti, oni su budućnost domaće, ali i svjetske kinematografije, a nagradu je osvojio japanski animirani film nowhere redatelja Asakia Nishina.

I zadnja, ali niti malo manje važna, dodijeljena je posebna nagrada Zvjezdane prašine koja uključuje i novčanu nagradu te se dodjeljuje jednom od pobjedničkih filmova kao poticaj za daljnje stvaranje, a na ovogodišnjem izdanju ju je osvojio domaći film Sam’ se sekiramo Nikole Kašića.


pošalji link | verzija za printanje

25. godina radionice Z-animacija (Mala Zagrebačka animacija) 23.11.2022.
U TJEDNU SJEĆANJA PRIKAZAN DOKUMENTARNI FILM KORLAT 23.11.2022.
„Divlje cvijeće“, film naše Karle Crnčević osvojio je prvu nagradu žirija na netom održanom Međunarodnom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma ZINEBI64 koji je u Bilbau ugostio brojne filmaše od 11. do 18. studenog 23.11.2022.
Objavljen je programski raspored 54. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva! 23.11.2022.
Predstavnici VANIME sudjelovali u žiriju AniFest ROZAFA festivala 23.11.2022.
Monsterclass s Leonom Kadijević 23.11.2022.
Autori u gostima: Boris Bakal i Stanko Juzbašić 16.11.2022.
Kultna knjiga Paula Schradera na hrvatskom jeziku 16.11.2022.
Kinoklub na 54. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva 16.11.2022.
Senzorne projekcije - Kino za sve dostupno svima 16.11.2022.
11-20/5364
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta