english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

UZBUDLJIV DRUGI DAN 9. STAR FILM FESTA

Drugi dan 9. izdanja SFF-a započeli smo u društvu najmlađih uz projekcije kultne animirane serije Profesor Baltazar nakon koje je zagrebački studio Gamechuck predstavio svoj projekt izrade video igre inspirirane tim generacijama omiljenim genijalnim znanstvenikom. Profesor Baltazar će u jednom od najboljih hrvatskih gaming studija dobiti novi život koji će obilježiti nove generacije, a za sve one željne znanja započeli smo ciklus radionice vođenja kampanje na društvenim mrežama.

Natjecateljski filmski program obilježile su tri projekcije u sklopu kojih su se prikazala 16 vrhunskih filmskih kratkometražnih djela redatelja iz cijelog svijeta, od Kine, Egipta, Turske pa sve do Južne Koreje.

Pri tome, domaće snage predstavili su redatelji Matej Matijević s igranim filmom Do dna te Vedran Ružić s eksperimentalnim filmom 6 metara. Do Dna portretira Baru, sitnog lopova i kriminalca kroz peripetije koje nastaju kada u njegov stan provali korumpirani policajac, a Bara se zaplete u opasne poslove sa krijumčarima droge… Dok se Ružić predstavio autobiografskim eksperimentalnim filmom 6 metara o svojoj obitelji i njihovom životu koji je obilježen brzom cestom u blizini njihova doma te načine na koji ista naglašava nemoć malog čovjeka naspram sistema. Hrvatsku animiranu scenu predstavila je Luna Strmotić s filmom Maskirani osvetnik kojeg simbolizira bezbrižni rakun koji veselo uređuje svoj brlog te nakon napornog dana odlazi spavati ali se ujutro budi sa dolaskom drvosječe koji ruši stablo i time mu uništava dom.

Večer smo dočekali uz razgovore ugodne u suradnji sa platformom Bacači sjenki gdje su glumica Lana Barić i redatelj Goran Dević predstavili proces rada u filmskoj industriji te procese njihovog stvaralaštva. Filmsku večer smo nastavili uz projekciju na šetnici Slave Striegla gdje se prikazao igrani dugometražni film Divljaci redatelja Daria Lonjaka, a još smo i zaplesali uz zarazne ritmove sisačkog benda Šarena pojava koji su skupa s nama okupirali dvorište Holandske kuće.

Treći i zadnji dan ovogodišnjeg Star Film Festa započinjemo nastavkom ciklusa radionica vođena kampanje na društvenim mrežama i natjecateljskog programa, a detaljan program možete pronaći na našoj službenoj web stranici.


pošalji link | verzija za printanje

25. godina radionice Z-animacija (Mala Zagrebačka animacija) 23.11.2022.
U TJEDNU SJEĆANJA PRIKAZAN DOKUMENTARNI FILM KORLAT 23.11.2022.
„Divlje cvijeće“, film naše Karle Crnčević osvojio je prvu nagradu žirija na netom održanom Međunarodnom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma ZINEBI64 koji je u Bilbau ugostio brojne filmaše od 11. do 18. studenog 23.11.2022.
Objavljen je programski raspored 54. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva! 23.11.2022.
Predstavnici VANIME sudjelovali u žiriju AniFest ROZAFA festivala 23.11.2022.
Monsterclass s Leonom Kadijević 23.11.2022.
Autori u gostima: Boris Bakal i Stanko Juzbašić 16.11.2022.
Kultna knjiga Paula Schradera na hrvatskom jeziku 16.11.2022.
Kinoklub na 54. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva 16.11.2022.
Senzorne projekcije - Kino za sve dostupno svima 16.11.2022.
11-20/5364
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta