english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Invazija kajgana

Treći kišni dan zaredom pomrsio je planove snimanja na većini radionica, osim braći Mršić i njihovom suradniku Alanu Stankoviću. Lokve se suše, a u nedostatku mokrih površina su od zaposlenice studentskog doma posudili kantu. „Kakvu?“, upita gospođa nakon što ih je srela po valjda dvadeseti put na snimanju u liftu. Jer je tema filma navodno protok vremena pa su repetitivne radnje poželjne. „Treba nam za lokvu, da možemo prolit vodu ispred SC-a“.


Radionica dokumentarnog filma

Nakon što su prije nekoliko godina šokirali suradnike i polaznike svojim pseudo dokumentarcem Sindrom 17 svi se pitaju što će braća Mršić ove godine zakuhati osim nedovoljno kuhane kajgane na doručku. Zbog opetovanog snimanja narudžbe kajgane,  krenula je potraga  za onima što doručkuju nešto drugačije, a osim toga nitko više tu bljutavu kajganu nije htio jesti. Smucaju se oko studentskog kompleksa od prvog dana pa im neće nedostajati materijala te se čini da će nas ove godine zahvatiti sindrom braće Mršić, a karakteristična obilježja su nekontrolirani lako probavljivi humor za razliku od kajgane iz menze. U montaži se čuje neka sumnjiva muzika, ali ćemo točan uvid imati tek zadnji dan na projekciji. Garantiraju da prilikom snimanja neće biti ozlijeđen niti jedan polaznik. Nisu ništa rekli za ostale, pa se Karlo iz organizacije počeo skrivati u autu.


Dr.sc. Dejan Durić

Vezano uz ozlijede, dr.sc. Dejan Durić je uspješno preživio svoju eksperimentalnu vožnju električnim romobilom, ali navodno je varaždinsko groblje jako lijepo pa ne bi bilo tako strašno, našalila se jedna od polaznica. Na kraju je uspješno preživio i predavanje na seminaru drugog stupnja, K-zombi fenomen kao globalni fenomen i zabezeknuo učiteljice eksplicitnim nasiljem korejskih animiranih filmova, ali bolje da se upoznaju s tematikom koja interesira mlade. Seoul Station, animirani film o zombi prostitutki koja u finalnoj sceni poždere mozak svodniku, izazvao je moment neugodnog hihota među polaznicima.


Radionica kamere i snimanja

Natjecateljski duh među voditeljima se nastavlja, a veterana s kamerom Borisa Poljaka  ne bi ni zombi invazija mogla spriječiti u snimanju onog što je zamislio. Na radionici kamere i snimanja je već 20 godina, a s njim radionicu vodi snimateljica Dinka Radonić. Dinka je prema komentarima polaznica jedini stvarni pedagog. Snimatelj Jere Gruić je zadnji stupio u ovaj trio, a s Borisom i Dinkom stvara dinamičnu atmosferu zadnjih 15 godina. U prostoru VANIME smjestila se radionica montaže pod vodstvom akademske montažerke Ivane Fumić. Čuje se gluha tišina u njihovom brlogu, a Ivanin pas Franko je po 13 put na Školi. Vjerno čuči pored vrata i nadzire rad polaznika.

Dunja Pantić


Boris Poljak


pošalji link | verzija za printanje

Nove senzorne projekcije uz Gordona i Paddy! 10.11.2023.
Skate protiv fašizma: Palestina i Ukrajina 08.11.2023.
Nova senzorna projekcija u studenom! 08.11.2023.
Preminuo Ivan Faktor – multimedijalni virtuoz raskošno minimalističkog opusa 06.11.2023.
Otvorene su prijave na radionicu kolor korekcije u Kino klubu Split 02.11.2023.
Kritičko rešeto 12. i 13. Istarskog production in-a 02.11.2023.
Podrum ponedjeljkom 02.11.2023.
Otvorene su prijave na cjelogodišnji seminar Alternacije u Kino klubu Split! 31.10.2023.
Druga nagrada stručnog ocjenjivačkog žirija na FIFES Comedy film festival 31.10.2023.
28 godina Foto kino video kluba Zaprešić 31.10.2023.
21-30/5619
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta