english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Ponos i predrasude

Dozvolit ću si tu pretencioznu slobodu komentirati kako sam uočila određenu strepnju i zabrinutost nekih muških predavača dok ne shvate da učiteljice nisu tako strašne nego samo gladne novih znanja i metoda koje će im pomoći da bolje razumiju svoje učenike. Učiteljice su jednostavno neustrašive pogotovo kad mnoge od njih već godinama dolaze na Školu medijske kulture i većina ju vidi kao priliku za razvoj.

Dr.sc. Boško Picula, politolog, filmski kritičar, profesor na Fakultetu političkih znanosti i višegodišnji suradnik Hrvatskog filmskog saveza ne treba prolaziti proces senzibilizacije jer svojim šarmom i izuzetno ugodnom bojom glasa postaje omiljen na prvu. Ovo mu je četvrta godina zaredom da predaje na seminarima drugog stupnja u Školi medijske pismenosti, a kako je i sam istaknuo smatra je izuzetno važnom ne samo za učitelje i profesore nego sve koji se već bave filmom ili ih to tek slijedi u budućnosti. Naglasio je kako je osim samog festivala, odličnog programa i organizacije potrebno raditi na vidljivosti kroz cijelu godinu što festivalima u Hrvatskoj manjka. Spominjao je i važnost dolaska filmskih zvijezda na festival, ali kod nas su zvijezde političari, a ta činjenica samo otežava razvoj vidljivosti. Boško je u svakom slučaju zvijezda jer svaki put kad spomenem njegovo ime onima koji su ga imali priliku upoznati proizvedu neki razdragani zvukić uz česti komentar „Najpristojniji čovjek na svijetu“.


Dr.sc. Boško Picula

Osim Boška iskusnog šarmera imamo mlade voditelje poput filmskog redatelja Filipa Dizdara koji s filmskim producentom Noom Nikolićem vodi novu radionicu na ovogodišnjem programu pod nazivom glazbeni videospot.

Na prvoj vježbi slobodnog snimanja Filip i Noa su zagubili polaznike, raštrkane po centru Varaždina u potrazi za dobrim kadrovima. Filip pomalo uznemiren gubitkom svoje nove družine, nakon otprilike pola sata tumaranja zatekao se fasciniran polaznicom Marinom Zlatarić koja se hrabro progurala kroz masu prolaznika ne bi li snimila ulične bubnjare.


Radionica za glazbeni videospot

Marina je polaznica po 24. put kao i Melita Horvatek Forjan koja je izabrala radionicu za radiofonijske eksperimente, također novu ove godine pod vodstvom radijske novinarke i urednice Ljubice Letinić. Mala grupa polaznika, zadnjih par dana je naćulila uši u traganju za interesantnim ili prepoznatljivim zvukovima poput zvonjave crkve i šuškanje svilene atlas trake s tradicionalne barokne krinoline što je nekada pratio one obučenu u nju.


Radionica za radiofonijske eksperimente

Noa je najmlađi suradnik na radionici ove godine, a Marina Zlatarić je prije 10 godina bila njegova učiteljica filmske nastave. Sada im je u zamijenjenim ulogama još zabavnije, a Marina je sigurno ponosna. Filip je pak došao poprilično zabrinut jer do sad nikad nije imao priliku voditi radionice tako godinama raznolikoj grupi. Pitao se kako će pristupiti učiteljicama. Pošto nije znao što ga očekuje i kako se prilagoditi, krenuo je se iskrenim uvodnim govorom nakon kojeg je zatitrala neka iskra bliskosti. Radionica glazbenog videospota dala je dašak svježine ovogodišnjem programu, a Filip i Noa kažu da nikad nisu radili sa zabavnijim i energičnijim društvom.

Dunja Pantić


pošalji link | verzija za printanje

Kino klub Split organizira besplatna predavanja Jurice Pavičića: Uvod u filmsku dramaturgiju i tehniku scenarija 26.10.2022.
Produžen rok prijave za 54. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva u Belom Manastiru 21.10.2022.
PROGLAŠENJEM NAJBOLJIH FILMOVA ZAVRŠEN 11. DUFF 19.10.2022.
'JEAN-DANIEL POLLET - IZGUBLJENA KARIKA FRANCUSKOG NOVOG VALA' NA KRATKOM UTORKU 12.10.2022.
Bogat program jedanaeste filmske feste djece i mladih 12.10.2022.
ODRŽANA „See/Touch/Try“ 2022. RADIONICA U DARDI 12.10.2022.
Referendumska projekcija - arhivski filmovi o razvoju Pule 05.10.2022.
Otvorene su prijave za Radionicu produkcije pod mentorstvom Tibora Kesera 05.10.2022.
Dodjelom nagrada svečano zatvoreno jubilarno 60. izdanje Revije filmskog stvaralaštva djece 02.10.2022.
Otvoreno jubilarno 60. izdanje Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u Malom Lošinju! 30.09.2022.
31-40/5364
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta