english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

86 filmova u natjecateljskom programu jubilarne 60. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece

Revija će se održati od 29. rujna do 2. listopada na Malom Lošinju!

Ovogodišnja, jubilarna 60. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece održat će se u Malom Lošinju u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza, OŠ Maria Martinolića Mali Lošinj i Pučkog otvorenog učilišta Mali Lošinj. Revija će se održavati od 29. rujna do 2. listopada 2022., a prikazat će se 86 radova mladih autora u 6 kategorija.

Revija ove godine puni šezdeset godina! Šezdeset godina najraznolikijih tema, žanrova i kreacija dječje mašte. Šezdeset godina klubova i školskih družina, šezdeset godina kontinuiranog ulaganja u znanje i obrazovanje voditelja i prezentacije najboljih filmskih ostvarenja malih redatelja, snimatelja, scenarista i montažera.

Dječji su radovi s godinama i žanrovski raznovrsniji. Nekad dominantan dokumentarni i igrani film, a manje animirani, obogaćen je eksperimentalnim filmom, spotom i reportažom te je posljednjih godina animirani film brojčano sve prisutniji.

Za program 60. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece prijavljeno je rekordnih 247 filmova autora osnovnoškolskog uzrasta. U konkurenciju je odabrano 86 radova u 6 kategorija od kojih je 25 animiranih, 14 dokumentarnih i 8 igranih filmova. Ostale kategorije broje 17 radioničkih i 12 filmova u slobodnom stilu te 10 TV reportaža.

Filmove su tijekom mjesec dana birale montažerka Marina Andree Škop, redateljica Dalija Dozet te Margit Antauer, predsjednica vijeća Animafesta Zagreb.

Članice selekcijske komisije nisu imale nimalo lak zadatak, a hrvatski mali filmaši ponovno su pokazali da dječja kreativnost nema granica. Tako ćemo i ove godine gledati filmove raznih tema, od otkrivanja tajnih naših nastavnika, recentnih tema kao što su potres, društveno važnih tema do kadrova koji će vas nasmijati do suza.

'Ponovno sam imala priliku vidjeti veliki broj originalnih i inspirativnih dječjih filmskih uradaka, nešto više animacija a manje igranih filmova. Kroz godine selekcije sam počela pratiti neke individualne autorice i autore i oduševljava me kad vidim kako napreduju i kako razvijaju svoj filmski jezik. Kada osjetimo veliki upliv odraslih u film, uglavnom ga slabije bodujemo. Stoga bih upozorila učiteljice da ostave čim više kreativne slobode djeci, da ih puste da sami pišu tekstove i biraju stil svojih filmova. Mentoriranje djece i procesa ne znači da se umjesto njih stvara film,' komentirala je Marina Andree Škop, članica selekcijske komisije.

Rekordan broj prijava i na jubilarnu 60. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, usprkos svim nepovoljnim i kriznim događanjima u svijetu svjedoči o velikom interesu mladih filmaša za ovaj filmski događaj, ali isto tako o bogatoj produkciji koja se događa u osnovnoškolskim filmskim družinama kao i kinoklubovima koji rade s djecom i mladima. Rezultate selekcije možete vidjeti ovdje.

Mali Lošinj će ove jeseni na četiri dana postati pravo filmsko središte malih kreativaca i filmskih entuzijasta.


pošalji link | verzija za printanje

Dodjelom nagrada svečano zatvoreno jubilarno 60. izdanje Revije filmskog stvaralaštva djece
Otvoreno jubilarno 60. izdanje Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u Malom Lošinju!
Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece slavi 60. rođendan!
29. rujna - 2. listopada, Mali Lošinj
Prijavite svoje filmove za jubilarno 60. izdanje Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece
10. Platformat u Kino klubu Split 28.09.2022.
Tečaj filmske umjetnosti u Kinoklubu Karlovac 28.09.2022.
Tonči Bakotin održat će javno predavanje o zvuku u Kino klubu Split 29. rujna u 18 - 22 sata 28.09.2022.
GreenDCP nagrada filmu Mjesta koja ne postoje 28.09.2022.
Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece slavi 60. rođendan!
29. rujna - 2. listopada, Mali Lošinj
22.09.2022.
Prijavite se na 54. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva 21.09.2022.
Kinoklubaši na festivalu 25 FPS 21.09.2022.
Transformacije 21.09.2022.
Etnografski eksperimenti 21.09.2022.
Monsterclass sa Nikicom Zdunić 14.09.2022.
41-50/5364
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta