english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Završile radionice u dvorcu Stara Sušica – predstavljamo četiri filma kao rezultat edukacije!

Filmske radionice za djecu i mlade koje su se ove godine održale po četrnaesti put, ali po prvi puta u planinarskom domu Dvorac Stara Sušica, trajale su od 18. do 23. srpnja, uz sudjelovanje 35 djece u dobi od 12 do 17 godina. Rezultat radionica su čak četiri filma – dva igrana, jedan animirani i jedan eksperimentalni! Filmove možete pogledati OVDJE.

Radionice su se održale pod vodstvom filmskih profesionalaca - snimatelja Marinka Marinkića, redatelja Davida Gaše, animatorice Sare Bernat i producenta Noe Nikolića.
Bilo je izazovno prilagoditi program radionice jer je dio polaznika bio iskusniji od drugih, ali mislim da su svi imali priliku naučiti nešto novo te raditi na filmu čiju su priču sami osmislili i raspisali, kojeg su sami snimali te na kraju i veći dio montirali. Iako je Kraljevica dugi niz godina bila lokacija održavanja, drago mi je da smo ove godine u Staroj Sušici. Osim što je osjetno manje vruće, nova je lokacija potaknula polaznike da razmišljaju o drugim žanrovima kojih će biti njihovi filmovi, izjavio je Noa Nikolić, voditelj radionice igranog filma.

A što kažu sami polaznici?

Bilo nam je odlično i puno toga smo novog naučili u kratkom vremenu. Također je bilo super društvo. Bili smo na radionici igranog filma pod vodstvom Noe Nikolića. Promijenili bismo samo da traje duže. I da padne snijeg sljedeće godine u Gorskom kotaru, izjavili su  Dominik Mataković i Lara Marčinko.

Stvarno je bilo izvrsno. Puno toga smo radili, eksperimentirali s različitim stilovima animacije na radionici animiranoga filma kod Sare Bernat. Radili smo s plastelinom, različitim izrescima, napravili pokretnu lutkicu, posnimili zvukove i pospajali ih u jedan film. Ne bih promijenio puno toga jer stvarno mislim da je bilo izvrsno, ali volio bih da je bilo još materijala, da napravimo još neke animacije, rekao je Marko Jukić.

Ljeto u planinarskom domu Dvorac Stara Sušica idealna je prilika za djecu i mlade da ljetovanje u prirodi povežu s učenjem o filmskoj tehnici te se usmjere prema profesionalnom bavljenju filmom. Ovaj je projekt zamišljen kao edukacijski program, koji kroz različite aktivnosti mladima omogućava upoznavanje s filmskom tehnikom i usmjeravanje prema profesionalnom bavljenju filmom.


pošalji link | verzija za printanje

Referendumska projekcija - arhivski filmovi o razvoju Pule 05.10.2022.
Otvorene su prijave za Radionicu produkcije pod mentorstvom Tibora Kesera 05.10.2022.
Dodjelom nagrada svečano zatvoreno jubilarno 60. izdanje Revije filmskog stvaralaštva djece 02.10.2022.
Otvoreno jubilarno 60. izdanje Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u Malom Lošinju! 30.09.2022.
10. Platformat u Kino klubu Split 28.09.2022.
Tečaj filmske umjetnosti u Kinoklubu Karlovac 28.09.2022.
Tonči Bakotin održat će javno predavanje o zvuku u Kino klubu Split 29. rujna u 18 - 22 sata 28.09.2022.
GreenDCP nagrada filmu Mjesta koja ne postoje 28.09.2022.
Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece slavi 60. rođendan!
29. rujna - 2. listopada, Mali Lošinj
22.09.2022.
Prijavite se na 54. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva 21.09.2022.
1-10/5328
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta