english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Projekt CinEd - Gledajmo zajedno produžen na nove dvije godine

Cilj projekta je približiti europski film mladima, a provodi se u 12 europskih zemalja

CinEd je europski program obrazovanja o filmu i kroz film za djecu i mlade kroz sustavnu edukaciju nastavnika i filmskih edukatora koji s njima rade. Omogućava besplatan pristup kuriranoj zbirci vrhunskog europskog baštinskog i suvremenog art-house filma shrvatskim titlovima u edukativne svrhe. Njegov je glavni cilj razviti dugotrajno znanje i ukus za europsku kinematografiju, kritičku prosudbu i kreativni senzibilitet mladih te pridonijeti općem obrazovanju kroz film i svijest o europskoj kulturnoj raznolikosti. Kako bi to postigao, CinEd se fokusira na nastavnike i filmske edukatore u formalnim i neformalnim sustavima obrazovanja, kao one koji mladima mogu otvoriti svijet autorskog i klasičnog filma, van komercijalnih ostvarenja i zabave kojima su obično izloženi.

CinEd filmskim edukatorima i nastavnicima nudi besplatan pristup arhetipskoj zbirci filmova s osiguranim pravima za prikazivanje i titlovima preko platforme cined.eu, besplatne popratne pedagoške knjižice za svaki film i besplatne edukacije CinEd metodologije predavanja o filmu i kroz film. S posebnim zadovoljstvom najavljujemo da će u cined.eu zbirku filmova u novom ciklusu prvi put ući i jedan hrvatski film.

Hrvatski partner na projektu je udruga Bacači sjenki koja se uključila 2020. godine, te će u iduće dvije godine nastaviti nuditi besplatne edukacije svima zainteresiranima. Od kako su postali dio CinEd partnerstva, Bacači sjenki rade s profesorima na osuvremenjavanju nastave kroz uzbudljive filmske sadržaje, , ali i s edukatorima koji rade u neformalnim obrazovnim programima, poput FROOOM! filmske škole za djecu i mlade. Aktivnosti na projektu nastavljaju se edukacijama u Zagrebu (11. i 12. srpnja) i Rijeci (14. i 15. srpnja) za koje će uskoro biti otvorene prijave.

Ovo je već šesti put od pokretanja, a drugi put pod vodstvom Portugalske kinoteke – Muzeja filma, da je projekt CinEd osigurao financiranje u okviru natječaja Kreativne Europe – potprograma MEDIA za razvoj publike i filmsko obrazovanje. To znači da će CinEd 2.1 – Gledajmo zajedno – kao jedan od osam izabranih programa od 38 prijavljenih, i najbolje ocijenjen, nastaviti sa svojim aktivnostima i u razdoblju 2022.-2024.

Projekt od 2015. europski film približava mladima u dobi od šest do devetnaest godina, a uključeno je dvanaest država: Portugal, Bugarska, Rumunjska, Njemačka, Španjolska, Italija, Češka, Hrvatska, Finska, Grčka, Litva i Turska.

Tijekom CinEd-a 2.0 – koji završava u rujnu 2022. – konzorcij je organizirao brojne filmske projekcije za učenike i edukacije za učitelje, koji su se održavali uživo ili online, ovisno o ograničenjima i službenim mjerama na snazi zbog pandemije virusa SARS-CoV2.


pošalji link | verzija za printanje

10.ANTIČKE FILMSKE VEČERI U VINKOVCIMA 10.08.2022.
DIVLJACI NA STAR FILM FESTU - priča o općem nogometnom ludilu 10.08.2022.
TVORNICE RADNICIMA NA STAR FILM FESTU - Postoji li raj za radničku klasu? 10.08.2022.
SPOJ FILMA I VIDEOIGRE - KULTNI PROFESOR BALTAZAR NA STAR FILM FESTU 10.08.2022.
Naučite gledati film na novom ciklusu Digitalne filmske naSTAVe! 03.08.2022.
86 filmova u natjecateljskom programu jubilarne 60. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece 03.08.2022.
IZLOŽBA I PROJEKCIJA FILMA “NIGDAR NI BILO”OTVARAJU 9. SFF 03.08.2022.
Godina prije jubileja prepuna odličnih filmskih programa 27.07.2022.
Završile radionice u dvorcu Stara Sušica – predstavljamo četiri filma kao rezultat edukacije! 27.07.2022.
Počele ljetne radionice u dvorcu Stara Sušica! 21.07.2022.
1-10/5285
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta