english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Modularni film

Namjera napredne radionice Modularni film voditelja Vladislava Kneževića je ukazati na potencijale, mogućnosti i različite specifične aspekte autorskog pristupa audiovizualnim medijima.

Za prijavu na radionicu potrebno je do 18. Srpnja 2022. na radionice@kkz.hr poslati:

  • motivacijski tekst od jedne kartice
  • vizualni ili audio materijali u bilo kojoj dostupnoj tehnici [ crteži, skice, fotografije, kolaži, video skice, zvukovi, semplovi..] koji prezentiraju ideju i temu kojom bi se polaznik/ca bavio/la u nastavku radionice

Zainteresirani polaznici mogu prije sastavljanja prijave pogledati i uvodno predavanje na linku: https://www.youtube.com/watch?v=j0FiTiP6fak

Od polaznika se očekuju se promišljeni i elaborirani prijedlozi koji imaju potencijal za razvoj kroz radionicu te mogućnost finalizacije filma, animacije, manipulacije videom u živo i slično. Radionica je podijeljena na praktični teorijski dio. Teorijski dio koncipiran je da ukaže na paralelnu, “ drugu kinematografiju”, eksperimentalni film , alternativni film , videoumjetnost,  filmska ostvarenja u periodu od ranog filma s početka XX. stoljeća do suvremene produkcije, s naglaskom na one koji ukazuju na nove estetike i načine artikuliranja sadržaja, koji će ih dodatno motivirati za samostalan rad i istraživanje.

Rezultat radionice je takozvani modularni film u kojem svaki polaznik sudjeluje sa svojim radom u dužem radu koji se po dogovoru različito konfigurira kao cjelina. Namjera nije stvaranje forme omnibusa već izrazito otvorenog filmskog konstrukta koji se može dodavati, oduzimati, preslagivati ovisno o želji pojedinog autora. Naravno, svaki film može imati svoj “ autonomni život” i prezentirati se i samostalno.

Tokom radionice, namjera je povezati filmske autore sa stvarateljima eksperimentalne, impro i elektroničke glazbene scene i postaviti jedan sinergijski kreativan odnos koji može stvoriti dodatnu kvalitetu u ostvarenim radovima. Završni radovi, ovisno o formi (u živo ili projekcija) prezentiraju se na javnoj projekciji u Kinoklubu Zagreb.

Nakon završetka prijava, voditelj će odabrati 6-9 polaznika od kojih se očekuje da tijekom ljeta samostalno usavršavaju prijedloge i pripremaju materijale za budući film. Radionica će kao grupni rad započeti u listopadu i trajati 6-8 tjedana, jednom tjedno i/ili u dinamici koja se dogovori sa voditeljem.


pošalji link | verzija za printanje

OBLIK ENERGIJE 07.09.2022.
Otvorene prijave na radionicu hibridnog filma pod mentorstvom Igora Bezinovića 31.08.2022.
Završen je 15. Smaragdni eco film festival 31.08.2022.
Sva tri hrvatska filma nagrađena na 82. izdanju festivala UNICA u Locarnu! 30.08.2022.
Adaptacija 29.08.2022.
U Varaždinu je završila 24. Škola medijske kulture „dr. Ante Peterlić“ 26.08.2022.
Operacija Mitsubishi 25.08.2022.
Invazija kajgana 24.08.2022.
Filmska čitanka 24.08.2022.
Tonći Gaćina održat će javno predavanje o objektivima u Kino klubu Split 24.08.2022.
21-30/5328
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta