english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Modularni film

Namjera napredne radionice Modularni film voditelja Vladislava Kneževića je ukazati na potencijale, mogućnosti i različite specifične aspekte autorskog pristupa audiovizualnim medijima.

Za prijavu na radionicu potrebno je do 18. Srpnja 2022. na radionice@kkz.hr poslati:

  • motivacijski tekst od jedne kartice
  • vizualni ili audio materijali u bilo kojoj dostupnoj tehnici [ crteži, skice, fotografije, kolaži, video skice, zvukovi, semplovi..] koji prezentiraju ideju i temu kojom bi se polaznik/ca bavio/la u nastavku radionice

Zainteresirani polaznici mogu prije sastavljanja prijave pogledati i uvodno predavanje na linku: https://www.youtube.com/watch?v=j0FiTiP6fak

Od polaznika se očekuju se promišljeni i elaborirani prijedlozi koji imaju potencijal za razvoj kroz radionicu te mogućnost finalizacije filma, animacije, manipulacije videom u živo i slično. Radionica je podijeljena na praktični teorijski dio. Teorijski dio koncipiran je da ukaže na paralelnu, “ drugu kinematografiju”, eksperimentalni film , alternativni film , videoumjetnost,  filmska ostvarenja u periodu od ranog filma s početka XX. stoljeća do suvremene produkcije, s naglaskom na one koji ukazuju na nove estetike i načine artikuliranja sadržaja, koji će ih dodatno motivirati za samostalan rad i istraživanje.

Rezultat radionice je takozvani modularni film u kojem svaki polaznik sudjeluje sa svojim radom u dužem radu koji se po dogovoru različito konfigurira kao cjelina. Namjera nije stvaranje forme omnibusa već izrazito otvorenog filmskog konstrukta koji se može dodavati, oduzimati, preslagivati ovisno o želji pojedinog autora. Naravno, svaki film može imati svoj “ autonomni život” i prezentirati se i samostalno.

Tokom radionice, namjera je povezati filmske autore sa stvarateljima eksperimentalne, impro i elektroničke glazbene scene i postaviti jedan sinergijski kreativan odnos koji može stvoriti dodatnu kvalitetu u ostvarenim radovima. Završni radovi, ovisno o formi (u živo ili projekcija) prezentiraju se na javnoj projekciji u Kinoklubu Zagreb.

Nakon završetka prijava, voditelj će odabrati 6-9 polaznika od kojih se očekuje da tijekom ljeta samostalno usavršavaju prijedloge i pripremaju materijale za budući film. Radionica će kao grupni rad započeti u listopadu i trajati 6-8 tjedana, jednom tjedno i/ili u dinamici koja se dogovori sa voditeljem.


pošalji link | verzija za printanje

10.ANTIČKE FILMSKE VEČERI U VINKOVCIMA 10.08.2022.
DIVLJACI NA STAR FILM FESTU - priča o općem nogometnom ludilu 10.08.2022.
TVORNICE RADNICIMA NA STAR FILM FESTU - Postoji li raj za radničku klasu? 10.08.2022.
SPOJ FILMA I VIDEOIGRE - KULTNI PROFESOR BALTAZAR NA STAR FILM FESTU 10.08.2022.
Naučite gledati film na novom ciklusu Digitalne filmske naSTAVe! 03.08.2022.
86 filmova u natjecateljskom programu jubilarne 60. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece 03.08.2022.
IZLOŽBA I PROJEKCIJA FILMA “NIGDAR NI BILO”OTVARAJU 9. SFF 03.08.2022.
Godina prije jubileja prepuna odličnih filmskih programa 27.07.2022.
Završile radionice u dvorcu Stara Sušica – predstavljamo četiri filma kao rezultat edukacije! 27.07.2022.
Počele ljetne radionice u dvorcu Stara Sušica! 21.07.2022.
1-10/5285
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta