english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Radionica OŠ Mejaši Centra Lukas

Ove godine kao i prošle 2021 održali smo u svibnju mjesecu, radionico u OŠ Mejaši u Splitu. Nastavili smo izvrsnu  suradnja sa voditeljicama informatike Marije Burmaz i Zore Čatipović iz Osnovne škole „Mejaši“ Split,  koje su me podsjetile  na obećani nastavak zajedničkog rada na animiranom filmu. Tako sam  od 16-tog do 20-tog svibnja , ponovo boravio u Splitu.

U   Osnovnoj  školi „Mejaši“ susreo sam se sa grupom učenika trećeg,  petog i sedmog  razreda, koji su bili zainteresirani  učiti ili  nastaviti s radom na Kreativnoj radionici animiranog filma. Zbog velikog odaziva,  rad sam prilagodio potrebama djece i satovima nastave koju su morali pohađati, pa sam u školi neprekidno provodio  osam i više sati. Sve sa namjerom da im što više pokažem i pokušam ih osposobiti za samostalan rad na animaciji. Mnogi su pokazali veliko zanimanje za ovaj vid umjetnosti, pogotovo učenici trećeg E razreda, koji su uspjeli napraviti film pod nazivom „Utrka“, a radi se o biciklistima. I taj film je prijavljen za Reviju.

Učenici petog razreda, od kojih je bilo pet djevojčica i dva dječaka, radili su na sinopsisu. Imali su priču radnog naslova „Svađaju se mjesec i sunce“, ali nisu je uspjeli privesti kraju, jer im se  slučajno obrisala. Sara iz VB  me je informirala da je od ranije autor animiranog filma „Djevojčica i maca“.

Događalo se da u tijeku školskog radnog dana i ostali učenici dolaze u učionicu gdje su se provodile Radionice i promatrali radove pojedinih grupa. Neki su se i uključivali i povremeno pomagali svojim kolegama, koji su  kontinuirano radili. Kako su se „ sedmašice“ tek u srijedu, 18. 05. počele ozbiljnije baviti scenarijem  animiranog  filma, nisu ga mogle završiti do petka popodne,  jer su otišle na nastavu. Imao je radni naslov  „  Animus tristis in corpore sano „ no ja ga nisam ga uspio vidjeti, morao sam se vratiti u Zagreb. Fil mi je poslan u Zagreb na pregled a kojeg samtakođer prijavio za reviju.

Bez obzira na  svu ukazanu i potrebnu pomoć, koju sam dobio oko organizacije  našeg susreta i obavljenog rada ili uspješno provedene Radionice animiranog filma u OŠ „Mejaši „  žao mi je što nisam uspio Voditeljicama u potpunosti prenijeti svoja stečena iskustva u ovom poslu, a sve  zbog  njihove potrebne  angažiranosti  u školi i  pomanjkanja vremena. Iz tog razloga, moguće je da ćemo  nastaviti surađivati,  kako bi  jednog dana, one mogle   samostalno voditi  Školu animiranog filma.

Predsjednik  Centra Lukas
Dragomir  Dančević


pošalji link | verzija za printanje

Produžetak briljantne repatica znanja 19.08.2022.
Otvorena 24. Škola medijske kulture „Dr. Ante Peterlić“ 19.08.2022.
RADIONICA VOĐENJA KAMPANJE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA 19.08.2022.
16.FESTIVAL DORF U VINKOVCIMA 17.08.2022.
OBJAVILI SMO PROGRAM 9. STAR FILM FESTA 17.08.2022.
Završila 19. Ljetna škola filma Šipan 17.08.2022.
Škola medijske kulture “dr. Ante Peterlić” po peti put u Varaždinu od 18. do 26. kolovoza 2022. 17.08.2022.
USUSRET STAR FILM FESTU - filmske projekcije u skrivenim sisačkim vrtovima 17.08.2022.
FILMSKA LITERATURA NA 9. SFF-u 17.08.2022.
Članovi Kinokluba Karlovac sudjelovali su na filmskim radionicama u Gunji, te na Erasmus + projektu Youth runner ! 17.08.2022.
1-10/5295
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta