english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

PROGLAŠENI SU POBJEDNICI 5. FUSE FESTIVALA

U nedjelju 5. lipnja službeno je završilo ovogodišnje izdanje međunarodnog filmskog festivala kratkometražnog eksperimentalnog i hibridnog filma pod nazivom FUSE - Film Under Severe Experiment. Tijekom tri festivalska dana publika je osim u projekcijama filmova uvrštenih u natjecateljski program mogla uživati u raznovrsnom filmskom, kulturnom i edukativnom programu.

Filmska montažerka Iva Gavrilović, mlada studentica Filmske i TV režije Sara Grgurić i producent i prošlogodišnji član žirija Vedran Šuvar, kao članovi selekcijske komisije imali su težak zadatak od 369 prijavljenih filmova odabrati filmove koji su uvršteni u natjecateljski program.

Ovogodišnji stručni žiri činili su: filmski montažer Hrvoje Mršić, redatelj Tomislav Šoban i profesorica hrvatskog jezika i književnosti te doktorica filmologije Ana Đordić. Žiri je ove godine odlučivao o četiri nagrade. Posebno priznanje dodijelili su filmu “All the Faces I Love Look Alike”, Davi Mello & Deborah Perrotta. Nagradu za najbolju fotografiju dobio je film “Passage” Bartosza Jana Stepnika iz Portugala. Nagradu za najbolju režiju osvojio je Zheng Mingzhuo iz Kine za film “Undo”. Nagradu za najbolju montažu osvojio je film “TOPOS”, redatelja Maxa Bodendorfta iz Njemačke. Ovogodišnji Grand Prix otišao je u Brazil redatelju Txai Ferrazu za film “The Forbidden Durain”. Osim nagrada stručnog žirija, proglašena je i nagrada publike za hrvatski film “Sam' se sekiramo” autora Nikole Kašića.

Iako je natjecateljski program centralni dio, festival je bio prepun događanja. U petak 3. lipnja održana je radionica “Datamosh 101” umjetničke organizacije Format C. Platforma F12 je i ove godine pripremila izložbu QR kodova, GIF for FUSE. Kao dio programa svečanog otvaranja prikazan je prošlogodišnji pobjednički film "Return to the Peach Blossom Wonderland", Haomin Peng, a zatim je uslijedila projekcija dugometražnog filma "Prozori" redatelja Damira Radića.

U subotu, 4. lipnja u sklopu večernjeg programa na pročelju zgrade Hrvatskog doma projicirana je izložba GIF for FUSE te je u Urbanom parku HD održan nastup Ivone Eterović (tonota), glazbene producentice i psihologinje iz Zagreba.

Posljednjeg festivalskog dana, u nedjelju 5. lipnja autori su imali priliku za druženje na okruglom stolu koji je održan u hibridnom obliku online i uživo. Moderator razgovora bio je član žirija Tomislav Šoban, a autori su imali priliku, jedni drugima, prezentirati proces svog rada.

Kinoklub Karlovac organizira FUSE festival u suradnji sa Savezom udruga KAOPERATIVA, a pokrovitelji ovogodišnjeg festivala su Hrvatski audiovizualni centar, Zajednica tehničke kulture Karlovac i Grad Karlovac. Organizatori zahvaljuju svima koji su na bilo koji način podržali festival, a posebno volonterima te publici koja je posjetila festivalska događanja.

 


pošalji link | verzija za printanje

10.ANTIČKE FILMSKE VEČERI U VINKOVCIMA 10.08.2022.
DIVLJACI NA STAR FILM FESTU - priča o općem nogometnom ludilu 10.08.2022.
TVORNICE RADNICIMA NA STAR FILM FESTU - Postoji li raj za radničku klasu? 10.08.2022.
SPOJ FILMA I VIDEOIGRE - KULTNI PROFESOR BALTAZAR NA STAR FILM FESTU 10.08.2022.
Naučite gledati film na novom ciklusu Digitalne filmske naSTAVe! 03.08.2022.
86 filmova u natjecateljskom programu jubilarne 60. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece 03.08.2022.
IZLOŽBA I PROJEKCIJA FILMA “NIGDAR NI BILO”OTVARAJU 9. SFF 03.08.2022.
Godina prije jubileja prepuna odličnih filmskih programa 27.07.2022.
Završile radionice u dvorcu Stara Sušica – predstavljamo četiri filma kao rezultat edukacije! 27.07.2022.
Počele ljetne radionice u dvorcu Stara Sušica! 21.07.2022.
11-20/5295
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta