english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Michael Glawogger: Bez naslova

Ovoga petka, 6. svibnja u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice projekcija je dokumentarnog filma Bez naslova koji je započet je kao projekt redatelja Michaela Glawoggera bez definirane teme i nastao spontanim snimanjem tijekom dvije godine putovanja kroz desetak zemalja.

Želim pružiti pogled na svijet kakav je moguć samo kada se ne bavimo nekom određenom temom, kada se suzdržavamo od moralnih prosudbi, kada se krećemo bez cilja. Kada lelujamo bez ikakva smjera osim vlastite znatiželje i intuicije.

Michael Glawogger

Razgovor o filmu vodit će Marko Zdravković-Kunac, a filmska večer će se održati uživo i putem Zoom-a.

https://bit.ly/BezNaslova
Meeting ID: 834 4064 8212
Passcode: 092491

Posljednji film velikog austrijskog redatelja Michaela Glawoggera je bez naslova i teme, ali ne i bez sadržaja. Stotine sati fascinantnog filmskog materijala snimljenog tijekom dvije godine putovanja kroz desetak zemalja ukomponirani su u grandioznu audiovizualnu posvetu čovječanstvu. Bez naslova je vizualna odiseja puna živosti i boja, koja na osoban način govori o ljudskom stanju te sličnostima i razlikama među ljudima.

Glawogger je tijekom snimanja u Africi preminuo od malarije, a dokumentarac je dovršila njegova montažerka i dugogodišnja suradnica Monica Willi.

Michael Glawogger, Monika Willi: Bez naslova/Untitled
Austrija, 2017., 105'

Scenarist: Michael Glawogger, Monika Willi, Attila Boa
Produkcijska kuća: Lotus Film, ORF Film/Fernseh-Abkommen
Direktor fotografije: Attila Boa
Montaža: Monika Willi

Michael Glawogger (1959. – 2014.) bio je beskompromisni austrijski redatelj, međunarodno slavljen upravo zbog svojih dokumentaraca. U svojim filmovima najviše se bavio temama i ljudima s margina globalnog društva. Najpoznatiji je po nagrađivanoj trilogiji koju čine: Megagradovi: 12 priča o preživljavanju (1998.), kompilacija prizora iz života ljudi koji pokušavaju spojiti kraj s krajem u najvećim svjetskim gradovima; Smrt radnika (2005.), potresna posveta obespravljenim radnicima u Pakistanu, Ukrajini, Nigeriji, Indoneziji, Kini i Njemačkoj te Slava kurvi (2011.), intimni pogled u živote prostitutki u Tajlandu, Bangladešu i Meksiku.

Monika Willi austrijska je montažerka najpoznatija po radu s dvojicom sunarodnjaka, Michaelom Hanekeom i Michaelom Glawoggerom. S njima je radila na cijelom nizu nagrađivanih filmova (između ostalima na Hanekeovim filmovima Pijanistica, Bijela vrpca i Ljubav, kao i Glawoggerovim Smrt radnika i Slava kurvi), a nakon Glawoggerove smrti, od materijala koje je snimio tijekom rada na novom projektu, montirala je i korežirala film Bez naslova.

Ulaz na projekciju je besplatan i u skladu s Covid mjerama.
Filmskom programu moguće je prisustvovati online, pogledati film i sudjelovati u razgovoru putem Zoom linka

https://bit.ly/BezNaslova
Meeting ID: 834 4064 8212
Passcode: 092491

Program Kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Grad Pula, Hrvatski audiovizualni centar i Zaklada Kultura nova.


pošalji link | verzija za printanje

Dubrovački filmski festival - prijave 10.05.2023.
EU TJEDAN U ZNAKU FILMA I MLADIH U KARLOVCU 10.05.2023.
OTVOREN JE POZIV ZA VOLONTIRANJE NA 10. STAR FILM FESTU 10.05.2023.
"Priče zidova" 10.05.2023.
Film Gunjanca Marka Dugonjić imao svjetsku premijeru u Los Angelesu 10.05.2023.
Otvorene su prijave za Filmske radionice za djecu i mlade u Fužinama! 03.05.2023.
Umijeće kratkog filma II 03.05.2023.
17.FESTIVAL DORF U VINKOVCIMA – poziv 03.05.2023.
Otvorene su prijave za 25. izdanje Škole medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” i prvo gostovanje Škole u Puli! 03.05.2023.
Zbog velikog interesa, produžena izložba 'Žene iz filmova' Damira Čučića u Galeriji Vladimira Horvata. 03.05.2023.
11-20/5459
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta