english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

YAAAS! program za mlade CROSSING EUROPE Film Festivala

Mihael Kuzmičić, autor nagrađen na prošlogodišnjoj Filmskoj reviji mladeži i Four River Film Festivalu, sudjelovao je na YAAAS! programu za mlade u sklopu partnerskog festivala CROSSING EUROPE. Ispričao nam je kako je koncipiran program i što mu se najviše svidjelo, a festival je posjetila i Sanja Zanki Pejić i predstavila Four River Film Festival.

CROSSING EUROPE Film Festival održan je od 27. travnja do 2. svibnja 2022. godine u Linzu, a u sklopu festivala od 2019. godine organiziran je i YAAAS!program za mlade. Program poziva mlade na stvaranje video sadržaja u međunarodnom timu filmaša od 15 do 20 godina starosti, a ove im se godine pridružio Mihael Kuzmičić, autor koji je na 26. Filmskoj reviji mladeži osvojio čak dvije nagrade! Mihaelov igrani film Pisacosvojio je nagradu publike i nagradu za najbolji igrani film za maštovit i kreativan pristup ideji koja se oslanja na problem inspiracije. Dodatna nagrada za već dvostruko nagrađenog autora bila je upravo sudjelovanje na YAAAS! programu za mlade CROSSING EUROPE Film Festivala, što je Mihael vidio kao najbolju priliku za stjecanje novih iskustava i upoznavanja kreativnih filmaša kakav je i on sam.

Tijekom pet dana trajanja programa Mihael je imao priliku priključiti se raznim radionicama, isprobati nove pristupe, razgovarati sa stručnjacima i uživati u filmskom programu. Otkrio nam je kako mu je bilo: „Sudjelovanje na YAAAS! programu za mlade uistinu je lijepo iskustvo i drago mi je da sam imao priliku doći ovdje. Na festivalu se skupio veliki broj kreativnih ljudi s puno ideja i zamisli o tome što bi htjeli napraviti. Bili smo podijeljeni u četiri grupe, a svaka je grupa imala iskusnog mentora koji nas je vodio korisnim savjetima. Moja je grupa radila kratki film na temu klimatskih promjena. Odabrali smo aktualnu temu o kojoj se može puno toga reći i svi smo zajednički surađivali i upotpunjavali jedni druge. Završna projekcija filmova svih grupa bila nam je posebno važna jer smo primijetili kako svatko ima svoj pogled na teme o kojima pričamo. Oko klimatskih promjena poveden je razgovor i o utjecaju društvenih mreža i fake newsa, a bilo je i zanimljivo vidjeti te prokomentirati radove drugih grupa.“

Kada nije radio na projektu razgovarao je s ostalim međunarodnim gostima i naučio puno toga što se tiče filma, ali i razlika u životu u drugim zemljama. Posebno mu je koristio razgovor s međunarodnim prijateljima festivala, na kojem je sudjelovala Sanja Zanki Pejić i predstavila Four River Film Festival. Mihaelu je bilo iznimno drago da festival potiče mlade na stvaralaštvo te je i sam iskoristio priliku i odmah prijavio film na filmski festival u Pragu za kojeg je doznao tijekom festivala.

U slobodno vrijeme Mihael je gledao filmove, a posebno mu je drago bilo u drugoj zemlji pogledati domaći film Zbornica redateljice Sonje Tarokić. Cijeli festival opisuje kao prekrasno iskustvo, a nama je izuzetno drago vidjeti da toliko uživa.


pošalji link | verzija za printanje

U kvadrat s Petrom Belc: Tri projekcije iz povijesti kinoklupske kinematografije 01.06.2022.
Svečanim potpisivanje ugovora započela je realizacija poticanje rada školskih filmskih družina 31.05.2022.
16.FESTIVAL DORF U VINKOVCIMA – posebne nagrade i žiri 30.05.2022.
Promocija knjige Film u školi Ane Đordić 27. svibnja u Rijeci 26.05.2022.
Everest: Mladi Jeti novi je filmski naslov u sklopu programa Senzornih projekcija 26.05.2022.
Programi Kino kluba Split u lipnju 26.05.2022.
Pred nama je 13. VAFI i RAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih 21.05.2022.
Proglašeni najbolji filmovi natječaja „Stop Motion Scena 2022.” 19.05.2022.
ZATVORENE PRIJAVE ZA 9SFF 19.05.2022.
Filmska naSTAVa donosi čak 69 filmskih ostvarenja za osnovne i srednje škole! 18.05.2022.
21-30/5257
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta