english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Portretna fotografija je ponekad intrigantnija od akta

Portretna fotografija je najintrigantnija, najzahtjevnija, hod po rubu. S njom lako možete pogriješiti, povrijeđujući ili podilazeći egu portretirane osobe. Zato mi je upravo portret oduvijek poseban izazov, otkriva nam daroviti fotograf Daniel Autischer u povodu svoje izložbe fotografija "Skica za portret" u Galeriji Vladimira Horvata u Zagrebu, koju su organizirali Zagrebački foto-kino savez i Autorski studio ffv, u sklopu izložbi članova toga studija koji okuplja zaljubljenike u film i fotografiju.

Izloženo je dvadeset i pet portreta koje je umjetnik snimao posljednjih desetak godina. Nastali su  spontano, u svakodnevnim životnim situacijama. Zrcale njegov doživljaj dragih ljudi, članova obitelji, prijatelja, kolega...A kolege su mahom srodne umjetničke duše s kojima dijeli ljubav prema kameri, fotografiji, televiziji, filmu. Danijel je, naime, i kamerman na HRT-u, što je bio, kaže, logičan izbor profesija s obzirom na cjeloživotnu ljubav prema fotografiji.

S kolegama već godinama sudjeluje na tradicionalnoj izložbi fotografija snimatelja i kamermana Hrvatske televizije koja svaki put iznova na poseban način oduševljava i inspirira ljubitelje čudesnih svjetlosnih zapisa.

- Velika je sreća u životu kada vam je posao vezan za ono što strastveno volite. Kada su vam posao i hobi ista stvar. Kamo god krenuo, uvijek je fotić sa mnom. Nema čekanja posebnih trenutaka. Oni su uvijek tu. Kao i ljudi koji me inspiriraju. - kaže Daniel.

Posebnu pažnju na izložbi privlače crno-bijeli portreti, no umjetnik se ne libi ni onih u boji.

- One su nepravedno zapostavljene u portretnoj fotografiji. Crno-bijelo mi je u krvi. Ali se i bojama mogu ispričati nevjerojatno lijepe priče...


pošalji link | verzija za printanje

U kvadrat s Petrom Belc: Tri projekcije iz povijesti kinoklupske kinematografije 01.06.2022.
Svečanim potpisivanje ugovora započela je realizacija poticanje rada školskih filmskih družina 31.05.2022.
16.FESTIVAL DORF U VINKOVCIMA – posebne nagrade i žiri 30.05.2022.
Promocija knjige Film u školi Ane Đordić 27. svibnja u Rijeci 26.05.2022.
Everest: Mladi Jeti novi je filmski naslov u sklopu programa Senzornih projekcija 26.05.2022.
Programi Kino kluba Split u lipnju 26.05.2022.
Pred nama je 13. VAFI i RAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih 21.05.2022.
Proglašeni najbolji filmovi natječaja „Stop Motion Scena 2022.” 19.05.2022.
ZATVORENE PRIJAVE ZA 9SFF 19.05.2022.
Filmska naSTAVa donosi čak 69 filmskih ostvarenja za osnovne i srednje škole! 18.05.2022.
21-30/5257
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta