english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Novi dvobroj Hrvatskog filmskog ljetopisa

U prodaji je novi dvobroj Hrvatskog filmskog ljetopisa (102-103, 244 stranice) koji otvaramo opširnim tematom "Glazba i film". Muzikologinja i filmologinja Irena Paulus analizira popratnu glazbu u filmovima Ta divna splitska noć i F20 Arsena Antona Ostojića, što prati i razgovor sa njezinim autorom, svestranim glazbenikom i scenaristom Matom Matišićem o njegovu dugogodišnjem iskustvu stvaranja glazbe za film i televiziju; Milen Alempijević na primjeru nekolicine recentnih filmova piše o odnosu jazz glazbe i filma, a kritičar Janko Heidl govori o opsjenarskim karakteristikama Scorseseova dokumentarca koji prati turneju Boba Dylana iz 1970-ih.

U rubrici "Studije" animatorica Iva Božić raspravlja o temporalnim i narativnim posebnostima ekranizacija poznatih bajki, a Sunčana Tuksar istražuje mogućnosti transmedijske interpretacije foršpana francuskog filma Otmica Michela Houllebecqa. Nikola Đoković donosi esejistički zapis u kojemu se bavi motivima kreativnog izražavanja i katarze u južnokorejskom filma Poezija.

Novi Ljetopis popratio je i 18. Liburnia Film Festival te ovogodišnji beogradski FEST,a donosi i14 eseja suradnika različitih generacija o novijim filmovima, među ostalima i o Doktorice pem v’ grobeka Nikoline Barić te novim djelima Kena Loacha, Mattea Garronea i Céline Sciamme. U rubrici "Serije" kritičarka Nika Petković analizira seriju Neortodoksna, dok Milan Zaviša piše o Mogu te uništiti. U ovom su broju prikazana i tri recentna filmska štiva, prijevod važne filmološke knjige Teorija filma Roberta Stama, monografija o Hajrudinu Krvavcu, te prvi tom izabranih tekstova o hrvatskom filmu kritičara Nenada Polimca (u pomnoj analizi Hrvoja Turkovića).

Novi dvobroj (102-103) po cijeni od 80 kuna može se naručiti na www.hfs.hr. Na istoj poveznici dostupni su i prethodni brojevi (o dokumentarnim esejima Dušana Makavejeva i Lordana Zafranovića, filmovima Claire Denis, Anti Peterliću, Branku Belanu, filmskoj avangardi i dr.).

Ljetopis možete i osobno kupiti na blagajni Kina Tuškanac te u prostorijama Hrvatskog filmskog saveza (Tuškanac 1, Zagreb) te u zagrebačkim knjižarama Vuković & Runjić (Teslina 16) i Superknjižara (Rooseveltov trg 4).


pošalji link | verzija za printanje

POEZIJA U SLIKAMA ALEKSANDRA SOKUROVA - 1. DIO 20.01.2021.
Marina Jurišić 20.01.2021.
8. PRODUCTION IN 20.01.2021.
Završila je Filmska naSTAVa u kinu Tuškanac: Jedva čekamo proljetni ciklus! 20.01.2021.
Prvi dan Filmske nastave 13.01.2021.
Sve od 1905.! 13.01.2021.
Filmska naSTAVa online u siječnju 07.01.2021.
Ranjeni, ali živi! 05.01.2021.
Pomoć za Kino klub Sisak 31.12.2020.
Filmska naSTAVa online u siječnju 30.12.2020.
1-10/4823
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta