english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Ivan Munđar

Od 2017., kad je kao šesnaestogodišnjak prvi put bio na Školi medijske kulture, u Krapinskim Toplicama, Ivan je složio lijepu nisku radionica, od kamere i snimanja, preko eksperimentalnog filma do dvostrukog sudjelovanja u radionici za digitalnu fotografiju. Na tu se radionicu prijavio dva puta zato što su voditelji, kako kaže, genijalni, a fotografija je baš onaj dio svijeta medija za koji se nada da će u njegovom životu uvijek biti prisutan, bar kao hobi.

Već se u osnovnoj i srednjoj školi počeo baviti filmom pa je na preporuku voditelja Foto kino kluba Ivanovec Radovana Petkovića (koji je i sam bio polaznik na desetak ŠMK) odluči steći još jedno filmsko iskustvo i kako je oduvijek bio otvoren za nova saznanja, vještine i prijateljstva, bez puno razmišljanja je pristao. To se pokazalo, tvrdi, kao svakako jedna od najboljih odluka koje je donio u proteklih nekoliko godina. Medijska škola pružila mu je toliko novih iskustava, znanja, vještina i druženja da je na tome zaista neizmjerno zahvalan. Ovdje je upoznao mnogo divnih, medijski i drugačije strastvenih ljudi s kojima je i dalje u kontaktu, a iz svega se da zaključiti kako uopće nije oklijevao kad se trebalo odučiti hoće li se prijaviti i slijedećih godina. Jedva je čekao ponovni susret s mentorima i prijateljima, ali i radnu atmosferu u kojoj nema pritiska, uz kreativne i inspirativne voditelje, nego je zaista motivirajuća i tjera polaznike da daju sve od sebe, bez obzira na radionicu na koju su se prijavili. Na Školi vlada poseban radni duh, svatko radi svoj posao (ili uči kako raditi) te se pritom ne žali, već uživa, što nije toliko često koliko bi trebalo biti. Tako je upravo zbog pristupačnih i prijateljski nastrojenih ljudi, mentora koji su uvijek otvoreni da pomognu, i naravno prijatelja.

Svaka je radionica zasebno, sasvim drugačije iskustvo kojeg se uistinu voli prisjetiti i svake se godine kući vraća s brojnim novim saznanjima o filmu, fotografiranju, tehnikama snimanja, tehnikama montiranja kadrova, eksperimentalnoj fotografiji i filmu i mnogim drugim. To je tako jer se na ŠMK uči od najboljih u svojoj struci.

Medijsku bi školu preporučio svakome tko se interesira za svijet medija u bilo kojem smislu, a posebno ako namjerava nastaviti tim putem profesionalno, jer smatra da će mu Škola medijske kulture dati veliku prednost ispred onih koji nemaju takvo iskustvo i neophodnu, a dragocjenu praksu. A ukoliko se netko želi baviti filmom, fotografijom ili zvukom kao aktivnošću u slobodno vrijeme, medijska škola je i opet odlično mjesto za takva saznanja te ponovio naglašava, i za stjecanje novih prijatelja.

Danas je Ivan Munđar devetnaestogodišnji student Medicinskog fakulteta Sveučilišta  u Zagrebu, a osim filma/fotografije bavi se i crtanjem te svira gitaru. Sad mu je malo teže, s obzirom na studij koji je vrlo zahtjevan, odvojiti vrijeme za ove hobije do kojih mu je jako stalo, pa nije više toliko aktivan niti u radu Foto kino kluba Ivanovec, i kao posljedica toga nije siguran hoće li biti u mogućnosti ponovo sudjelovati na Školi medijske kulture (između ostaloga i iz financijskih razloga).

No, kad priča o tome bi li želio ponovno sudjelovati, oči mu se zažare i uvijek bez razmišljanja odgovara Naravno!

Duško Popović
popovicdusko@yahoo.com


pošalji link | verzija za printanje

POEZIJA U SLIKAMA ALEKSANDRA SOKUROVA - 1. DIO 20.01.2021.
Marina Jurišić 20.01.2021.
8. PRODUCTION IN 20.01.2021.
Završila je Filmska naSTAVa u kinu Tuškanac: Jedva čekamo proljetni ciklus! 20.01.2021.
Prvi dan Filmske nastave 13.01.2021.
Sve od 1905.! 13.01.2021.
Filmska naSTAVa online u siječnju 07.01.2021.
Ranjeni, ali živi! 05.01.2021.
Pomoć za Kino klub Sisak 31.12.2020.
Filmska naSTAVa online u siječnju 30.12.2020.
1-10/4823
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta