english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

POBJEDNICI 52. REVIJE HRVATSKOG FILMSKOG STVARALAŠTVA U KLUBU PULSKE FILMSKE TVORNICE

Klub Pulske filmske tvornice program nastavlja u festivalskom duhu. U srijedu, 25. studenoga u 19 sati održat će se besplatna projekcija kratkometražnih pobjednika ovogodišnje, 52. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva. Prikazat će se dobitnici prve i druge nagrade.

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva jedna je od najstarijih smotri neprofesijskog filma na kojoj se jedanput godišnje okupljaju autori, teoretičari, predstavnici filmskih organizacija i ostali zaljubljenici u sedmu umjetnost koji sa zanimanjem prate nova stremljenja u različitim žanrovima hrvatske filmske produkcije. Kao završna godišnja priredba neprofesijskog filmskog stvaralaštva u Hrvatskoj, Revija se svake godine održava u drugom gradu. Ona je centralno okupljalište hrvatskog filmskog amaterizma, a uz Pulski filmski festival i najstariji je filmski festival na području Hrvatske. (HFS)

Ovogodišnja se revija prvotno trebala održati u Buzetu, no zbog pandemije se održala virtualno u Buzetu i Zagrebu od 20. do 22. studenog. Na ovogodišnjoj je, pandemijskoj, reviji bilo prijavljeno 177 filmova, a u službenoj je konkurenciji prikazano 38 filmova (15 igranih filmova, 14 dokumentarnih filmova, 5 eksperimentalnih i 4 animirana filma).

Revija je započela u petak, 20. studenoga u 18.00 online prijenosom otvaranja i raspravom na panelu, nastavila se online projekcijama u petak i subotu, a završila je u nedjelju, 22. studenoga online glasanjem publike i online javnim žiriranjem po pravilima UNICA-e, dodjelom nagrada najboljima te online projekcijom nagrađenih filmova u 20 sati.

Selekcijsku komisiju ove godine činili su redatelji Snježana Tribuson, Matija Pisačić, montažerka Dubravka Premar, filmski snimatelj Silvestar Kolbas i multimedijski umjetnik Goran Škofić. Selekcijska komisija je ujedno i žiri koji je dodijelio nagrade.

Nagrađeni filmovi koji će se prikazati u Klubu PFT-a:

1. nagrada

David Lušičić: Bez lica
ADU Zagreb, Zebra creative productions, Zagreb; dokumentarni, 14’10’’
Postavljanje spomenika Franji Tuđmanu u Zagrebu, neposredno prije otkrivanja i u vrijeme kad je tek raznim slojevima zaštite sakrivena amorfna gromada.


Bez lica

Tomislav Šoban: Krhko
Akademija dramske umjetnosti, Zagreb; igrani, 23’00’’
Priča o tek diplomiranoj glumici Almi koja se bavi traženjima odgovora na pitanja ima li za nju mjesta u svijetu kojeg je sama odabrala, kako će živjeti nakon odlaska najbolje prijateljice u Belgiju, ali i posve svakidašnjim problemu potrage za stanom.


Krhko

2. nagrada

David Gašo: Laci bježi u Mađarsku
Akademija dramske umjetnosti, Zagreb; igrani, 9’55’’
(Auto)biografska priča o neispavanom ocu, opsesivnoj majci i razočaranoj baki, a posebno o mački zlopamtilu s kojom ima neriješene račune, a svi mu se pojavljuju kao smetnja planiranom bijegu.


Laci bježi u Mađarsku

Anton Mezulić: Melem na rane
Akademija dramske umjetnosti, Zagreb; dokumentarni, 37’34’’
Priča o neobičnom bračnom paru koji ipak uspješno pronalazi načine da zaliječi tragove prošlosti, posebno djetinjstva koje muči oboje.


Melem na rane

-------------------

Sve zainteresirane se moli da se jave na klub.pft@gmail.com kako bi najavili svoj dolazak na vrijeme.

_____________

Program kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Zaklada kultura Nova, Hrvatski audiovizualni centar i Grad Pula.

_____________

Dina Cvek Zubaj

Voditeljica programa Kluba i promocije PFT-a


pošalji link | verzija za printanje

Rekordna gledanost 52. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva
Pobjednici
Natjecatelji
Počinje 52. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva
Dualisti
POEZIJA U SLIKAMA ALEKSANDRA SOKUROVA - 1. DIO 20.01.2021.
Marina Jurišić 20.01.2021.
8. PRODUCTION IN 20.01.2021.
Završila je Filmska naSTAVa u kinu Tuškanac: Jedva čekamo proljetni ciklus! 20.01.2021.
Prvi dan Filmske nastave 13.01.2021.
Sve od 1905.! 13.01.2021.
Filmska naSTAVa online u siječnju 07.01.2021.
Ranjeni, ali živi! 05.01.2021.
Pomoć za Kino klub Sisak 31.12.2020.
Filmska naSTAVa online u siječnju 30.12.2020.
1-10/4823
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta