english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Pobjednici

Na neuobičajeno dugom ali vrlo argumentiranom javnom žiriranju po pravilima UNICA-e, održanom u kinu Tuškanac, odlučeno je o pobjednicima 52. revije hrvatskog filmskog stvaralaštva.

Specijalnom diplomom nagrađeni su filmovi Komad Mirana, dokumentarni rad grupe autora Blank_senior, koju čine stariji građani koji se u pravilu prvi put sreću s filmom u kreativnom smislu, u produkciji Blank_filmskog inkubatora, Zagreb, o čovjeku koji je odlučio svoje tijelo nakon smrti darovati u znanstvene svrhe, animirani Nova Arka samostalnog autora Renea Ipše iz Zagreba, futuristička priča koja se bavi filozofskim pitanjima, igrani The Stamp Lovre Mrđena, Akademija dramske umjetnosti, Zagreb i LUCA School of Arts, Zagreb, o imigrantu i njegovoj sestri suočenima s birokracijom koja im otežava život, igrani Zabranjen razgovor s vozačem Davida Gaše, Akademija dramske umjetnosti, Zagreb, o vozaču koji se bori za priznavanje ili prepoznavanje u malom mjestu u kojem živi i Žene u mojim godinama, igrani film Joze Schmucha, Akademija dramske umjetnosti, Zagreb, o učiteljici u nesretnom braku kojoj se pojavljuje mogućnost nove intimne veze.   

Treću su nagradu osvojili dva eksperimentalna filma, Adeptus Klare Dujmović, Blank_filmski inkubator, Zagreb, o alkemičaru koji se bavi okultnim poslovima i Elegance of Chemistry Miljenka Popovića i Željka Mesinga, Filmska autorska grupa Enthusia Planck, Samobor, o dilemi između istine i ljepote, kao i igrani Kućica Jakova Nole, Akademija dramske umjetnosti, Zagreb i Mohikanac d. o. o., Zagreb o netom razvedenom muškarcu koji traži zaklon u kući u kojoj preko ljeta živi s majkom te dokumentarni Mila Karla Voriha, Akademija dramske umjetnosti, Zagreb i Blank_filmski laboratorij Zagreb, o djevojci koja s majkom seli u Njemačku kako bi našla posao ali i zaboravila neugodna iskustva iz prošlog života.


Photo by Samir Cerić-Kovačević

Drugu nagradu su dobili igrani Laci bježi u Mađarsku Davida Gaše, Akademija dramske umjetnosti, Zagreb, (auto)biografska priča o neispavanom ocu, opsesivnoj  majci i razočaranoj baki, a posebno o mački zlopamtilu s kojom ima neriješene račune, a svi mu se pojavljuju kao smetnja planiranom bijegu (mentorica je autoru  bila Snježana Tribuson koja se kao članica ovogodišnjeg žirija izuzela od glasanja) i dokumentarni Melem na rane Antona Mezulića, Akademija dramske umjetnosti, Zagreb, o neobičnom bračnom paru koji ipak uspješno pronalazi načine da zaliječi tragove prošlosti, posebno djetinjstva koje muči oboje.

Ravnopravni pobjednici 52. revije hrvatskog filmskog stvaralaštva i osvajači prve nagrade su dokumentarni Bez lica autora Davida Lušičića, Akademija dramske umjetnosti, Zagreb i Zebra creative productions, Zagreb, o postavljanju spomenika Franji Tuđmanu u Zagrebu, neposredno prije otkrivanja i u vrijeme kad je tek raznim slojevima zaštite sakrivena amorfna gromada te igrani Krhko Tomislava Šobana, Akademija dramske umjetnosti, Zagreb, o tek diplomiranoj glumici Almi koja se bavi traženjima odgovora na pitanja ima li za nju mjesta u svijetu kojeg je sama odabrala, kako će živjeti nakon odlaska najbolje prijateljice u Belgiju, ali i posve svakidašnjim problemu potrage za stanom.

Izostalo je, razumljivo, uručenje nagrada pobjednicima, ali će ih svakako dobiti na epidemiji primjeren način.

Duško Popović
popovicdusko@yahoo.com


pošalji link | verzija za printanje

Rekordna gledanost 52. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva
POBJEDNICI 52. REVIJE HRVATSKOG FILMSKOG STVARALAŠTVA U KLUBU PULSKE FILMSKE TVORNICE
Natjecatelji
Počinje 52. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva
Dualisti
POEZIJA U SLIKAMA ALEKSANDRA SOKUROVA - 1. DIO 20.01.2021.
Marina Jurišić 20.01.2021.
8. PRODUCTION IN 20.01.2021.
Završila je Filmska naSTAVa u kinu Tuškanac: Jedva čekamo proljetni ciklus! 20.01.2021.
Prvi dan Filmske nastave 13.01.2021.
Sve od 1905.! 13.01.2021.
Filmska naSTAVa online u siječnju 07.01.2021.
Ranjeni, ali živi! 05.01.2021.
Pomoć za Kino klub Sisak 31.12.2020.
Filmska naSTAVa online u siječnju 30.12.2020.
1-10/4823
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta