english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Od snova do odlaganja za sutra

Luma Film se bavi proizvodnjom animiranih autorskih, umjetničkih, dokumentarnih i edukativnih filmova, a fokusirani su na 2D animaciju i snažne ilustracije. Oslanjaju se na višegodišnje iskustvo intenzivnog rada na reklamama, projekcijama za kazališta i produkciju filmova te su otvoreni za suradnju i s mladim ali i sa iskusnim filmašima, kao i za koprodukcije s drugim studijima. Surađuju s profesionalcima koji dijele njihove kreativne strasti, stalno uče i dijele znanje kroz savjetovanja i edukacije. A niz se prednosti produkcije animiranog filma pokazuje i time što se može odvijati i u doba ovakve velike javnozdravstvene krize. Animirani je svijet jači od potresa i virusa, zajedno.

Producentica Luma Filma Maša Udovičić, članica HRUP-a i ASIFA-e koja se neprekidno educira u programima vezanim za različite vrste filma, uključujući većinu modula Cartoon Media, je dvadesetak godina radila kao animatorica i kompoziting artistica u Beogradu, Budimpešti i Zagrebu i sudjelovala različitim aktivnostima u internacionalnim produkcijama brojnih animiranih reklama i serija, u studijima Varga i Roczkov iz Budimpešte te Bold iz Zagreba, u kojem je od 2010. producirala četiri filma, Moj put Veljka Popovića i Svjetlana Junakovića, Monster Master Zvonimira Haramije, Crvenkapica, još jedna Ane Horvat te Koyaa, cvijet Kolje Saksida, a zatim od 2015. za Luma Film Razgovor Ane Horvat, Penjači Siniše Mataića i vlastiti film  Priroda u Krapinsko-zagorskoj županiji, pa 2016. Gamer Girl Irene Jukić Pranjić, iduće, 2017. Neposlušne, vlastiti film kojeg je napravila s Julianom Kučan i 2018. Crvena jabučica Ane Horvat. Mnogi su od njih prikazivani i nagrađivani i u međunarodnim relacijama.


Kadar iz filma San o odrastanju

Trenutno je u produkciji San o odrastanju Mirele Ivanković Bielen koji govori o odrastanju djevojke Sare, a cijelo se vrijeme u tome miješaju san i stvarnost. U ekipi su Mirela Ivanković Bielen, Marin Juranić, Darko Vidačković, Lea Kralj Jager, Dubravko Robić, Sandra Antolić i Maša Udovičić, a film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagreba te nastaje uz podršku Bold Studija i njegov je završetak planiran za ovu godinu. Tu su i Među nama redateljice Petre Balekić, o Emi, koja nakon dugog niza godina stiže u svoj rodni grad i prisiljena se  suočiti s bolnim uspomenama iz djetinjstva koje je podsjećaju na razloge zbog kojih ga je uopće napustila, s Petrom Balekić, Marinom Juranićem, Davidom Lovrićem, Katom Gugić, Andreom Martignoni i Mašom Udovičić u ekipni, također sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagreba i Tonka će sutra redateljice Morane Dolenc, prema istoimenoj slikovnici koju je napisala Jelena Pervan, a ilustrirala Vanda Čižmek, koji svjedoči o jednom danu u životu malene Tonke koji započinje uobičajeno i završi neočekivano, jer Tonka voli odgađati stvari za sutra, pa sutra za prekosutra i tako sve dok je ne napadnu sutrići, no na sreću djed i baka će joj pomoći i osloboditi je od njih. U kreativnom timu su Jelena Pervan, Vanda Čižmek, Morana Dolenc, Maša Udovičić i Marin Juranić, a film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Škola animacije u kinu Tuškanac, u suradnji s Hrvatskim filmskom savezom, ipak je morala biti naglo prekinuta, zbog novonastalih okolnosti, a morali su odgoditi i  Animatorsku početnicu u MSU. Nadaju se samo privremeno i relativno kratko.

Duško Popović
popovicdusko@yahoo.com


pošalji link | verzija za printanje

Je li (već) zaboravljen? 03.06.2020.
Prezentacija radionice Kućnog filma Kinokluba Zagreb 27.05.2020.
Kreće 11. VAFI i RAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih! 27.05.2020.
Palunko od sada dostupan širom Hrvatske 27.05.2020.
Monsterclass s Danom Budisavljević 27.05.2020.
Od 25. svibnja nastavljen redovni program! 27.05.2020.
Bliži se 11. VAFI i RAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih 20.05.2020.
Djetelina i potkova 20.05.2020.
Marinko Marinkić 20.05.2020.
Otvorene su prijave za 22. Školu medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” 13.05.2020.
21-30/4674
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta