english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Snimi svoj film – postani Hitchcock

Profesor Vedran Mihletić, utemeljitelj Odsjeka produkcije i dodiplomskog studija produkcije na Akademiji dramskih umjetnosti, rođen 1959. u Zagrebu, filmski i TV redatelj, scenarist i producent, publici najpoznatiji po omnibusu Hamburg Altona (surežirao ga je s Mladenom Mitrovićem i Dragutinom Krencerom) iz 1989., sastavljenom od tri piče o kriminalcima koji zajedno bježe iz zatvora, a krajnji im je cilj željeznički kolodvor u Njemačkoj, ali i autor, redatelj ili producent više stotina dokumentaraca, eksperimentalnih, edukativnih, animiranih, promotivnih i drugih djela, osnivač Kult Filma, dugogodišnji je voditelj filmske i video radionice Snimi svoj film – postani Hitchcock koju organizira Centar za kulturu Trešnjevka, a namijenjena je onima koji se žele u simbiozi teorijskog i praktičnog dijela pobliže upoznati s filmskom umjetnošću kroz metodičke i praktične postupke koji prethode stvaranju filmskog djela. Prvi dio programa ostvaruje se kroz deset predavanja gdje se polaznici upoznaju s  temeljnim znanjima iz svijeta filma i steknu osnovna znanja o filmskoj tehnici i snimanju, da bi kasnije prešli na praktično snimanje i montažu vlastitih filmova. Radionica je namijenjena svim uzrastima, a posebno srednjoškolskoj populaciji i studentima, odlična priprema za sve koji žele upisati Akademiju dramskih umjetnosti ili se jednostavno baviti filmom i videom. Radionica i predavanja se odvijaju u video učionici Centra, gdje polaznici na raspolaganju imaju svu potrebnu opremu, a dio predavanja realizira se na ADU. U cilju što efikasnijeg i profesionalnijeg rada broj polaznika ograničen je na deset.

U Centru za kulturu Trešnjevka je u petak, 17. siječnja održana projekcija filmova polaznika (zanimljivo je da su svi radovi montirani u profesionalnom studiju) i podjela diploma, a prikazano je sedam ostvarenja iz prošlogodišnje produkcije, od šarmantne reportaže o violonistici Zagrebačke filharmonije koja se od nastupa i klasične glazbe opušta hraneći i timareći na svojem imanju razne životinje, od koza do konja, preko izvedbeno složene i filmski, u snimateljskom i montažnom pa i glumačkom smislu, zahtjevne priče o ljubavnim odnosima u kojoj dvoje glumaca istodobno igraju uloge supružnika i njihovih ljubavnika, do obiteljskih filmova, trilera o banalnom izletu sina i oca u okolicu Zagreba, gdje su iznajmili kućicu za odmor, koja se pokaže kao leglo raznih opačina, a koju su osmislili, snimili i u njoj glumili članovi obitelji Popović, odnosno bajkovite priče Polžena polriba s jasno izraženom feminističkom poantom  autorice Dražene Bašić Lovrić. Film je prvotno zamišljen kao kombinacija igranog i animiranog, a ovoga puta ostvaren samo u igranom obliku, gdje se autorica koja se već višekratno dokazala kao snimateljica, montažerka, scenaristica i redateljica potvrđuje i kao vrsna glumica, uza svoju kćer i zeta, pa je doslovno riječ o obiteljskom ostvarenju. Dražena se kao arhitektica multidisciplinarnog obrazovanja, diplomskog i poslijediplomskog studija arhitekture, poslijediplomskog ekonomije, organizacije i menadžmenta, upravljanja projektima PMI, Ženskih studija i niza stručnih edukacija iz arhitekture, škole roditeljstva, radionica pisanja priča, romana, scenarija, glume …, sve više posvećuje filmu, pohađa radionice pisanja scenarija, autorica je kratkog filma Dreamer, za madraca il' mudraca, scenarija za dugometražni igrani film Udovica prve klase, kratki dokumentarno-igrani film Ruda odnosno igrani film Ani četiri pištolja, s koautoricom Vanjom Popović i drugih.

I višegodišnja polaznica Škole medijske kulture Dr. Ante Peterlić!

Duško Popović
popovicdusko@yahoo.com


pošalji link | verzija za printanje

Odlazak velikog umjetnika i crtanog i igranog filma 17.02.2020.
Vatroslav Mimica 17.02.2020.
FILMSKI NATJEČAJ: NAŠ ONLINE ŽIVOT, O KOJEM RODITELJI NIŠTA NE ZNAJU 12.02.2020.
Hrvatski autoklub raspisuje natječaj za izradu video spotova na temu jednog od "10 Zlatnih pravila u prometu" 12.02.2020.
Autor u gostima: Toma Zidić 12.02.2020.
7. Production In i Radionica animiranog filma u Bujama 12.02.2020.
Film i psihijatrija 12.02.2020.
Svi filmovi Kinokluba Zagreb na 13. Gledalištu 05.02.2020.
NADREALISTIČKI KRAJOLICI BADY MINCK NA KRATKOM UTORKU 05.02.2020.
Gotova je osmoljetka 05.02.2020.
1-10/4597
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta