english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Snimi svoj film – postani Hitchcock

Profesor Vedran Mihletić, utemeljitelj Odsjeka produkcije i dodiplomskog studija produkcije na Akademiji dramskih umjetnosti, rođen 1959. u Zagrebu, filmski i TV redatelj, scenarist i producent, publici najpoznatiji po omnibusu Hamburg Altona (surežirao ga je s Mladenom Mitrovićem i Dragutinom Krencerom) iz 1989., sastavljenom od tri piče o kriminalcima koji zajedno bježe iz zatvora, a krajnji im je cilj željeznički kolodvor u Njemačkoj, ali i autor, redatelj ili producent više stotina dokumentaraca, eksperimentalnih, edukativnih, animiranih, promotivnih i drugih djela, osnivač Kult Filma, dugogodišnji je voditelj filmske i video radionice Snimi svoj film – postani Hitchcock koju organizira Centar za kulturu Trešnjevka, a namijenjena je onima koji se žele u simbiozi teorijskog i praktičnog dijela pobliže upoznati s filmskom umjetnošću kroz metodičke i praktične postupke koji prethode stvaranju filmskog djela. Prvi dio programa ostvaruje se kroz deset predavanja gdje se polaznici upoznaju s  temeljnim znanjima iz svijeta filma i steknu osnovna znanja o filmskoj tehnici i snimanju, da bi kasnije prešli na praktično snimanje i montažu vlastitih filmova. Radionica je namijenjena svim uzrastima, a posebno srednjoškolskoj populaciji i studentima, odlična priprema za sve koji žele upisati Akademiju dramskih umjetnosti ili se jednostavno baviti filmom i videom. Radionica i predavanja se odvijaju u video učionici Centra, gdje polaznici na raspolaganju imaju svu potrebnu opremu, a dio predavanja realizira se na ADU. U cilju što efikasnijeg i profesionalnijeg rada broj polaznika ograničen je na deset.

U Centru za kulturu Trešnjevka je u petak, 17. siječnja održana projekcija filmova polaznika (zanimljivo je da su svi radovi montirani u profesionalnom studiju) i podjela diploma, a prikazano je sedam ostvarenja iz prošlogodišnje produkcije, od šarmantne reportaže o violonistici Zagrebačke filharmonije koja se od nastupa i klasične glazbe opušta hraneći i timareći na svojem imanju razne životinje, od koza do konja, preko izvedbeno složene i filmski, u snimateljskom i montažnom pa i glumačkom smislu, zahtjevne priče o ljubavnim odnosima u kojoj dvoje glumaca istodobno igraju uloge supružnika i njihovih ljubavnika, do obiteljskih filmova, trilera o banalnom izletu sina i oca u okolicu Zagreba, gdje su iznajmili kućicu za odmor, koja se pokaže kao leglo raznih opačina, a koju su osmislili, snimili i u njoj glumili članovi obitelji Popović, odnosno bajkovite priče Polžena polriba s jasno izraženom feminističkom poantom  autorice Dražene Bašić Lovrić. Film je prvotno zamišljen kao kombinacija igranog i animiranog, a ovoga puta ostvaren samo u igranom obliku, gdje se autorica koja se već višekratno dokazala kao snimateljica, montažerka, scenaristica i redateljica potvrđuje i kao vrsna glumica, uza svoju kćer i zeta, pa je doslovno riječ o obiteljskom ostvarenju. Dražena se kao arhitektica multidisciplinarnog obrazovanja, diplomskog i poslijediplomskog studija arhitekture, poslijediplomskog ekonomije, organizacije i menadžmenta, upravljanja projektima PMI, Ženskih studija i niza stručnih edukacija iz arhitekture, škole roditeljstva, radionica pisanja priča, romana, scenarija, glume …, sve više posvećuje filmu, pohađa radionice pisanja scenarija, autorica je kratkog filma Dreamer, za madraca il' mudraca, scenarija za dugometražni igrani film Udovica prve klase, kratki dokumentarno-igrani film Ruda odnosno igrani film Ani četiri pištolja, s koautoricom Vanjom Popović i drugih.

I višegodišnja polaznica Škole medijske kulture Dr. Ante Peterlić!

Duško Popović
popovicdusko@yahoo.com


pošalji link | verzija za printanje

Prvo online izdanje 23.09.2020.
Hrvatski filmski ljetopis - 101 / 2020. 23.09.2020.
Kreće nova sezona edukativnih programa! 23.09.2020.
Psiho, drama 2020 23.09.2020.
Krunoslav Lučić na Filmskoj čitanci 23.09.2020.
Radionica filmske kritike i analize 23.09.2020.
Odabrani filmovi djece i mladih za 12. Festival prava djece 16.09.2020.
ROBERT NELSON I UMJETNOST ZABAVNE EKSPERIMENTALE NA KRATKOM UTORKU 16.09.2020.
Otvorene su prijave na radionicu produkcije! 16.09.2020.
Tomislav Šakić na Filmskoj čitanci 16.09.2020.
1-10/4727
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta