english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Otvorene prijave za drugi dio zimskog ciklusa Filmske naSTAVe

Prvi dio zimskog ciklusa Filmske naSTAVe u kinu Tuškanac iza nas je i, dok još skupljamo dojmove, otvorili smo prijave za drugi dio koji će se održati u veljači.

Tijekom četiriju subota u veljači učenici i studenti pogledat će četiri raznovrsna, umjetnički relevantna filmska djela koja pripadaju različitim nacionalnim kinematografijama, stilskim epohama i žanrovima. Nakon projekcije filmova slijedi detaljna analiza filma uza stručno vodstvo voditelja programa.

Raspored drugog dijela zimskog ciklusa:

- 2. dio: četiri subote u veljači (1. veljače, 8. veljače, 15. veljače i 22. veljače) od 10.00 do 14.00h

Program je utemeljen na metodici nastave filma, a nastao je prema idejama i višegodišnjoj praksi njegovih voditeljica Ane Đordić, prof. i doc. art. Jelene Modrić te na poticaj Vere Robić Škarice, tadašnje predsjednice Hrvatskoga filmskog saveza.

Filmska naSTAVa u kinu Tuškanac jedinstven je program nastave filmske umjetnosti na području Republike Hrvatske kojem se mladi uvijek rado vraćaju – jedini je filmskoobrazovni program namijenjen srednjoškolskim učenicima te je uz to potpuno besplatan. Osim primarno srednjoškolcima, program je namijenjen i učenicima 7. i 8. razreda osnovne škole te studentima i srednjoškolskim nastavnicima, a odvija se u kinu Tuškanac svaki dan od 10 do 14 sati.

Filmska naSTAVa program je koji ne samo obrazuje nego i odgaja nove generacije konzumenata filmske, a time i svih ostalih umjetnosti te buduće aktivne sudionike javne kulturne ponude grada Zagreba i središnje Hrvatske. Program pomaže polaznicima i u daljnjem školovanju – u tome da se bolje izražavaju i jasno iznose svoje stavove, da razmišljaju analitički i kritički te, najviše od svega, potiče ih na daljnji kreativni rad. Polaznici NaSTAVe i radionica dolaze iz svih zagrebačkih srednjih i osnovnih škola, ali i iz susjednih gradova poput Samobora i Karlovca. Polaznici uče filmsku teoriju te povijest filma, kao i kako analitički i interpretativno pristupiti filmskom djelu, te tako razvijaju i kritičko mišljenje. Pokazalo se da se mnogi polaznici kasnije nastavljaju baviti filmom, a mnogo se njih redovito vraća na Filmsku naSTAVu proširiti svoja znanja.

Program se održava uz preporuku Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, Katedre za filmologiju Odsjeka za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (izv. prof. dr.sc. Nikica Gilić), Hrvatskog filmskog arhiva (Hrvatska kinoteka pri Hrvatskom državnom arhivu; pročelnik Dinko Majcen) i portala medijskapismenost.hr (Ana Dokler).

Radionica igranog filma zamišljena je kao splet teorijskog i praktičnog rada s mnoštvom filmskih primjera i rada na terenu. U takvoj atmosferi djeca najbolje svladavaju filmsku (i medijsku) pismenost. Radionica igranog filma namijenjena je osnovnoškolcima, a odvija se u istim terminima kao i naSTAVa za srednjoškolce – drugi dio: četiri subote u veljači (1. veljače, 8. veljače, 15. veljače i 22. veljače) od 10.00 do 14.00 sati.

Cilj je radionica kvalitetno filmsko druženje u kinu Tuškanac te usto ponuditi djeci kreativno strukturirano slobodno vrijeme čime ćemo ih potaknuti na filmsko stvaralaštvo i razumijevanje procesa stvaranja filma, kao i mogućeg utjecaja kulture i umjetnosti na društvo u cjelini.

Za drugi dio zimskog ciklusa NaSTAVe možete se prijaviti do 27. siječnja 2020. pristupom na link.

Za dodatne informacije i prijave obratite se na:
Sanja Zanki Pejić, voditeljica revijskih i obrazovnih programa HFS-a
sanja.zanki@hfs.hr

Obrazovne programe u kinu Tuškanac financijski podržavaju Agencija za elektroničke medije, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Hrvatski audiovizualni centar (HAVC), Hrvatska zajednica tehničke kulture, Zaklada Kultura nova i Grad Zagreb.


pošalji link | verzija za printanje

Prvo online izdanje 23.09.2020.
Hrvatski filmski ljetopis - 101 / 2020. 23.09.2020.
Kreće nova sezona edukativnih programa! 23.09.2020.
Psiho, drama 2020 23.09.2020.
Krunoslav Lučić na Filmskoj čitanci 23.09.2020.
Radionica filmske kritike i analize 23.09.2020.
Odabrani filmovi djece i mladih za 12. Festival prava djece 16.09.2020.
ROBERT NELSON I UMJETNOST ZABAVNE EKSPERIMENTALE NA KRATKOM UTORKU 16.09.2020.
Otvorene su prijave na radionicu produkcije! 16.09.2020.
Tomislav Šakić na Filmskoj čitanci 16.09.2020.
1-10/4727
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta