english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Otvorene prijave na radionicu “Od skripta do kamere”

Od 25. do 29. siječnja u Kino klubu Split (Ulica slobode 28, Dom mladih, 1. kat) održat će se radionica „Od skripta do kamere“ pod vodstvom Pilar Palomero. Na petodnevnoj radionici polaznici će učiti što sve mogu učiniti za svoj projekt u pripremnoj fazi. Fokus radionice je usmjeren na realizaciju filmova nastalih u nezavisnim produkcijama (nekomercijalnog sadržaja), a obrađivat će se iduće tematske cjeline kroz praktični rad: Ideja i skript, Vježbe castinga i location scoutinga, Vizualni pristup – kamera i svjetlo, kreativni dossier, prezentacija i analiza projekata.

Polaznici će biti ohrabreni da donesu ideju za svoj film. Sve vrste filmova su dobrodošle (dokumentarni, igrani, film esej, film kao dnevnički zapis…).

Za vrijeme radionice polaznici će dobiti priliku pripremiti svoj projekt od ideje (skripta) do snimanja, analizirajući i razumijevajući različite stadije kreativnog procesa u nastanku filmova. Radionica će se održavati na engleskom jeziku.

Za članove kluba sudjelovanje na radionici je besplatno, dok za sve ostale cijena radionice iznosi 250 kuna. Broj mjesta je ograničen na 8 polaznika. U slučaju povećanog interesa, selekciju će vršiti voditeljica radionice na osnovu dodatne dokumentacije (životopis i motivacijsko pismo) o čemu će svi prijavljeni biti pravovremeno obaviješteni. Dodatnu prednost imat će kandidati s vlastitim projektom. Prijave na radionicu otvorene su do 17. 01. 2020., a prijaviti se možete putem prijavnog obrasca OVDJE.

O VODITELJICI

Pilar Palomero španjolska je redateljica i snimateljica. Završila je BA program španjolske književnosti na Univerzitetu Zaragoza i MA program na Comunidad de Madrid Film School (Ecam). Radila je kao freelance umjetnica za glazbene spotove i reklame, nakon čega počinje pisati scenarije za TV i filmove. Paralelno je predavala scenarij na San Jorge Univerzitetu. Napisala je scenarije i režirala nekoliko kratkih filmova: Smiles (2005),  Balcony Boy (2008), CHAN CHAN (2011), Noć (2014), Zimsko sunce (2016), Horta (2017). Trenutno radi na postprodukciji debitantskog dugometražnog fila Las Ninas u suradnji s produkcijskim kućama Inicia Films i BTeam Pictures.

Filmovi su joj prikazivani na brojnim festivalima, među ostalima na Huesca Film Festivalu, Warsaw International Film Festivalu, St. Louis International Film Festivalu (SLIFF), Puchon International Fantastic Film Festivalu, Sarajevo Film Festivalu, festivalu Doc Lisboa – međunarodnom festivalu dokumentarnog filma, St. Louis internacionalnom Film Festivalu, Festival de Málaga, Busan International Short Film Festivalu… Pilar je pohađala Berlinale Talents program (2017) i Sarajevo Talents program (2016). Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja, a ove godine Variety ju je uvrstio među deset najperspektivnijih španjolskih redatelja. Studirala je na doktorskom film.factory programu pod mentorstvom Bele Tarra.

---

Program podupire Društvo hrvatskih filmskih redatelja, a rad Kino kluba Split financiraju Zaklada Kultura nova, Hrvatski audiovizualni centar i Grad Split. Voditeljica programa je Sunčica Fradelić.


pošalji link | verzija za printanje

Prvo online izdanje 23.09.2020.
Hrvatski filmski ljetopis - 101 / 2020. 23.09.2020.
Kreće nova sezona edukativnih programa! 23.09.2020.
Psiho, drama 2020 23.09.2020.
Krunoslav Lučić na Filmskoj čitanci 23.09.2020.
Radionica filmske kritike i analize 23.09.2020.
Odabrani filmovi djece i mladih za 12. Festival prava djece 16.09.2020.
ROBERT NELSON I UMJETNOST ZABAVNE EKSPERIMENTALE NA KRATKOM UTORKU 16.09.2020.
Otvorene su prijave na radionicu produkcije! 16.09.2020.
Tomislav Šakić na Filmskoj čitanci 16.09.2020.
1-10/4727
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta