english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Stjepan Petković

U svojih je tek sedamnaest godina Stjepan Petković, učenik četvrtog razreda Gimnazije Josipa Slavenskog u Čakovcu, a rođen i odrastao u obližnjem mjestu Ivanovec, uspio nanizati već osmogodišnje članstvo u dramskoj skupini Kulturnog društva Štolcer odnosno Dječjem gradskom kazalištu Čakovec, pa sedam godina kontinuiranog sudjelovanja na Školi stvaralaštva Novigradsko proljeće, višegodišnje sudjelovanje, u raznim ulogama i vrstama aktivnosti, na Filmskoj reviji mladeži i Four River Film Festivalu u Karlovcu, Star Film Festu u Sisku, Ljetnoj školi filma u Gunji …

U slobodno se vrijeme aktivno bavi filmom i fotografijom, voditelj je Foto kino kluba Ivanovec koji je prošle godine obilježio prvih deset godina postojanja, zajedno sa svojim ocem Radovanom (a mama sve to vjerno i kvalitetno prati, bilo na razini FKK Ivanovec ili Hrvatskog filmskog saveza u kojem je predstavnica kluba u Skupštini, i na druge  načine), u kojem snimaju uglavnom dokumentarne filmove, ali u zadnje vrijeme i animirane, igrane i eksperimentalne, a s kojima su osvojili brojne nagrade na raznim domaćim i stranim festivalima, na Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece ili  DOKUart-u i drugima.

Stjepan je i voditelj foto-video radionice na ljetnim i zimskim radionicama tehničke kulture u III. OŠ Čakovec. Dobitnik je srebrne plakete Zajednice tehničke kulture za pet godina uspješnog rada, a u Udruzi Proaktivci radi na odjelu za marketing i promociju te je trenutni projekt pod nazivom Finaktivci na finalnoj razini natječaja Social Impact Award osvojio nagradu publike u iznosu od deset tisuća kuna i time organizaciji osigurao plasman na SIA Summit u Kijevu, na što je posebno ponosan.

Prije četiri godine zamijenio je oca, koji je i sam bio polaznik Škole (od osme, na radionici za montažu pa zatim svake godine, na radionicama za kameru i snimanje, dva puta, postprodukciju zvuka, digitalnu fotografiju, TV-reportažu, dva puta za animirani film….) i obojica su zaključili da je Stjepan dovoljno odrastao za sudjelovanje na ŠMK o  kojoj je već dosta znao. Prve je godine bio polaznik radionice igranog filma kod voditelja Daniela Kušana, a i prije je već sudjelovao ne sličnim radionicama, ali niti jedna ga se nije dojmila kao ova na ŠMK. Izvrsni voditelji, među najboljima u profesiji, trude se iz dana u dan pronaći i objasniti sve što bi moglo koristiti u izradi filma. Drugi i treći put bio je na seminarskim programima jedan i dva, jer želi upisati filmsku i TV-režiju na ADU, pa je htio saznati što više o filmu i filmskoj umjetnosti. Ove je godine, po četvrti put bio na Školi kao polaznik radionice scenarija i jako je zadovoljan odabirom, prije svega zbog voditeljice Irene Krčelić koja je svoje scenariste podučila strukturi filmskog djela, razradi  teme, oblikovanju dijaloga u filmu, pisanju scenarija …. Sve što je na radionici naučio bilo mu je od koristi i odmah je to počeo primjenjivati. Svake godine na ŠMK sazna iznimno puno o filmskoj umjetnosti, nauči neke nove stvari i dopunjuje stare. Škola je idealan spoj profesionalnosti, ogromnog entuzijazma kojeg i polaznici i voditelji donesu sa sobom te kvalitetno i detaljno odrađenih svih programa i preporučio bi je svakome koga interesira film, želi se baviti filmom ili se već bavi filmom, jer je to pravo mjesto za naučiti nešto korisno i novo o filmu.

Sljedeće godine, u skladu sa sustavom kojeg je sam uspostavio, planira odabrati radionicu montaže kako bi unaprijedio svoje znanje i na tom području.  

Duško Popović
popovicdusko@yahoo.com


pošalji link | verzija za printanje

Filmska naSTAVa online u travnju 01.04.2020.
UMJETNIČKA PROPAGANDA HEYNOWSKOG I SCHEUMANNA NA KRATKOM UTORKU 03.06.2020.
Službeno je otvoren 11. VAFI&RAFI – Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih 03.06.2020.
Je li (već) zaboravljen? 03.06.2020.
Prezentacija radionice Kućnog filma Kinokluba Zagreb 27.05.2020.
Kreće 11. VAFI i RAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih! 27.05.2020.
Palunko od sada dostupan širom Hrvatske 27.05.2020.
Monsterclass s Danom Budisavljević 27.05.2020.
Od 25. svibnja nastavljen redovni program! 27.05.2020.
Bliži se 11. VAFI i RAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih 20.05.2020.
1-10/4656
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta