english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Foto kino video klub Zaprešić
Svega više od dvjesto

Šesnaesti je rođendan Foto kino video klub Zaprešić obilježio 6. listopada, projekcijom devetnaest filmova iz ovosezonske produkcije, a publika u punoj kino dvorani, sastavljena od samih autora, njihovih roditelja, prijatelja i poklonika filma, s pažnjom i zanimanjem ih je pogledala. Vrijedi napomenuti kako se pri obilježavanju FKVK-ovih obljetnica održava tradicija pozivanja gostiju iz drugih filmskih klubova, a oni se rado odazivaju pa je tako i ove večeri dvorana bila ispunjena nizom poznatih lica. Lijep običaj kojeg bi mogli uvesti i drugi.

Ove godine su FKVK-ovci na svojoj obljetnici posebno ugostili članove varaždinskog Filmsko-kreativnog studija VANIMA, vrativši im tako nedavno gostoprimstvo na netom završenoj 49. reviji hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece, a gosti su zainteresiranoj publici pokazali animirane filmove Gdje je nestao kit?, Snjegowitch, Kamiondžije, Zoo carpet, Koji peh, Druga prilika, Escherichia coli, Dobar i loš pasji život, Hallo pizza, Jukebox, Surogad i Dandelios te eksperimentalni rad 11.10.'98.-9.10.'11.

Domaćini su uzvratili projekcijom animiranog filma 1000 ždralova, igranog Dosada, pa animiranih Foto session, Glista u zavodu za zapošljavanje i Gospođice imaju prednost, dokumentarnog Hrc, igranog Mali orkestar, animiranog Mrav protiv papučice, igranih Peh odnosno Piknik, animiranih Progres i Račići, igranog Rođendanski poklon, animiranog Samo pijesak, igranog Torbetine, animiranih U mraku su velike oči odnosno U šumi te još dva igrana, Ukleta kuća i Vrisak. Ima ih toliko da su morali biti posloženi abecednim redom, poput kakva filma imenika!

S ovogodišnjih devetnaest radova, Foto kino video klub Zaprešić dosegao je ukupnu produkciju od 258 filmova u proteklih šesnaest godina, a i sve ostale su brojke iznad dvjesto, od sudjelovanja na toliko (i više) domaćih i stranih revija i festivala, preko toliko (i više) osvojenih nagrada i priznanja i više od dvjesto mladih članova kluba koji su kroz njega prošli i stekli temeljna, a mnogi bogme i napredna znanja o filmu, od animiranog i dokumentarnog do igranog, a povremeno i do ostalih vrsta, kako se to obično katalogizira u službenim natjecanjima.

Obilježavanje šesnaestog rođendana, koji u Zaprešiću ima posebno značenje jer su Foto kino video klub i Grad Zaprešić jednako stari pa svoje obljetnice istodobno slave, pokazalo je i spremnost Grada da i nadalje prati potrebe članova Foto kino video kluba u okviru realnih mogućnosti, što svakako doprinosi nastavku stabilonog i produktivnog djelovanja ubuduće.

Proslava šesnaeste obljetnice završena je prigodnim domjenkom, a prije njega naravno najavom idućeg, sedamnaestog godišnjeg okupljanja članova FKVK Zaprešić i njihovih gostiju, početkom listopada 2012. godine.

Duško Popović


pošalji link | verzija za printanje

Sve spremno za 16. SEFF 20.09.2023.
ZAGOVA USPJEŠNA FILMSKA JESEN 20.09.2023.
SKIG-ov film „My AI bot in my school“ prošao selekciju na međunarodni FIFES comedy film festival! 20.09.2023.
Film „Bravo Anamarija“ - dobitnik posebnog priznanja stručnog žirija na 28. Filmskoj reviji mladeži i 16. Four River film festivalu 20.09.2023.
Dodjelom nagrada zatvoreni 28. Filmska revija mladeži i 16. Four River Film Festival! 20.09.2023.
Održana panel rasprava o filmskoj pismenosti u školama u sklopu simpozija European Film Factoryja i Four River Film Festivala 20.09.2023.
Upisi Vanima 20.09.2023.
Podrum ponedjeljkom 13.09.2023.
Otvoreni 28. Filmska revija mladeži i 16. Four River Film Festival u novom Kinu Edison u Karlovcu! 13.09.2023.
Kino Edison otvara svoja vrata i Karlovac postaje središte mladih filmaša! 13.09.2023.
1-10/5554
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta