english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Obogatite svoje znanje o medijskoj pismenosti na Školi medijske kulture u kolovozu u Varaždinu!

Škola medijske kulture „Dr. Ante Peterlić“ održat će se u Varaždinu od 18. do 26. kolovoza, a idealan je izbor za sve učenike, studente i profesore koji žele proširiti znanja iz medijske pismenosti i upoznati se s filmskom teorijom! Rok za prijave ističe 15. lipnja, pa svoja razmišljanja o pohađanju ovog izuzetno vrijednog programa čim prije privedite kraju.

U današnjem je društvu medijska pismenost izuzetno bitna i s njom se susreću djeca od najranije dobi. Škola medijske kulture jedan je od pet najvažnijih projekata medijskog opismenjavanja kroz koji je u 20 godina postojanja prošlo više od 2500 polaznika.

Varaždin je pak kao barokni grad s idealan i inspirativan za snimanja i učenja o filmskoj teoriji i medijskoj pismenosti, a svi polaznici moći će birati između seminarskih programa te prvog i drugog seminarskog stupnja ili pak upisati neku od 14 radionica (igrani, dokumentarni, eksperimentalni ili animirani film, kamera i snimanje, montaža, fotografija, radiofonski eksperimenti, scenarij, dramska pedagogija, oblikovanje zvuka na filmu, digitalna obrada slike i vizualni efekti, televizijska reportaža, glazbeni videospot).

Osmodnevni plan Škole uključuje predavanja, metodičke radionice, videoradionice, večernje projekcije filmova i jutarnje skupne rasprave o filmu. Takav raspored i pristup čine Školu idealnim mjestom dogradnje, usavršavanja, ali i prvog susreta sa svijetom filma, fotografije, radija i medija.

Uvjete sudjelovanja možete pročitati ovdje, a link na prijavu nalazi se ovdje.

Ulaganje u učitelje, profesore, stručne suradnike, odgajatelje, ali i one koji su tek zaljubljenici u medije, ulaganje je u generacije i generacije djece i mladih. Pozivamo sve zainteresirane za ovo izvanredno filmsko iskustvo stoga da se prijave najkasnije do 15. lipnja 2022.

Više informacija pronađite na web-stranici Škole medijske kulture smk.hfs.hr.


pošalji link | verzija za printanje

Godard i Ludi Pierrot u Klubu PFT-a 09.11.2022.
JEDINA SOLUCIJA POSJETILA OSNOVNE ŠKOLE U BIBINJAMA I PAGU 09.11.2022.
34 filma u selekciji 54. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva 09.11.2022.
ŠAF predstavljen u Portugalu 09.11.2022.
Početci filma: dokument i fikcija 02.11.2022.
POLITIČKI ESEJI TRAVISA I ERIN WILKERSON NA KRATKOM UTORKU 02.11.2022.
OTVORENA PREDAVANJA U SKLOPU MALE ŠKOLE MEDIJSKE KULTURE 02.11.2022.
Cinema Reinvented – Ponovo otkriven film 26.10.2022.
Aktivnosti Jedine solucije 26.10.2022.
Međunarodni dan animacije 26.10.2022.
21-30/5364
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta