Novosti

Film je ponovno u Vrbovcu!

Službeni početak 49. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva koja će ove godine biti održana u Vrbovcu od 24. do 26. studenog se približava. Uz organizaciju Hrvatskog filmskog saveza, domaćini i suorganizatori Revije su Avis Rara Studio te Pučko otvoreno učilište Vrbovec.

Iako službeno Revije počinje u petak 24. studenoga, cijeli tjedan Vrbovec živi film. Popratni program je započeo u ponedjeljak predstavljanjem eksperimentalne filmske instalacije Sad znaš, autora Verene Jakuš i Donata Radasa.

Sad znaš je subjektivna reakcija autora i plesačice Ive Richtermoc na zbivanja u Zagrebačkom plesnom centru u razdoblju od ljeta 2016. do danas.

U prostorima Centra 2. studenog 2016. autori i plesačica snimili su kratki plesni film, koji je godinu dana kasnije podvrgnut opetovanom presnimavanju. Presnimavanja su izvedena in situ u izlagačkom prostoru i rad se sastoji od više projekcija čije je prikazivanje ciklično. Projekciju prati zvučni zapis intervjua s plesačicom.

U četvrtak 23. studenoga u Narodnoj knjižnici Vrbovec održat će se pjesnička večer „Perlice na tamnom nebu“. Vrbovečka će publika imati priliku uživati u poeziji nekoliko vrbovečkih pjesnika u rasponu od najpoznatijeg Branka Čegeca, ujedno i člana žirija ovogodišnje Revije, preko pokojnih Josipa Velebita, Jure Žgele i Stjepana Pajsara, do pjesnika Darka Vidovića i  na kraju Ivana Koprića, koji dosad kao pjesnik nije javno nastupao.

U petak 24. studenoga u 10h u Pučkom otvorenom učilištu Vrbovec osnovnoškolci će imati priliku pogledati nagrađene filmove sa ovogodišnje 55. revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, a srednjoškolci će u 13h imati priliku uživati u najboljim filmovima ovogodišnje Filmske revije mladeži.

Svečano otvorenje revije zakazano je za petak, 24. studenog, u 19 sati u Pučkom otvorenom učilištu Vrbovec, s dvije revijske projekcije. Na reviji će biti prikazano trideset i pet filmova, a osim nagrade žirija, dodijelit će se i nagrada publike koja nosi ime uglednog Vrbovčanina, književnika i prevoditelja Josipa Velebita.

Službeni programski raspored 49. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva pogledajte ovdje.

22.11.2017.

Reviju podupiru

Priređivači

Hrvatski filmski savez
Avis Rara Studio

Pokrovitelji

Hrvatski audiovizualni centar
Hrvatska zajednica tehničke kulture
Grad Vrbovec
Zagrebačka županija
Društvo hrvatskih filmskih redatelja

Partner u organizaciji

Pučko otvoreno učilište Vrbovec

HFS © sva prava pridržana
Studio Imago - web design & development