home 

Damir Čučić

Rođen 20.2.1972. u Brežicama, Slovenija.
Filmom se počeo baviti 1989. kao amater u Filmskoj autorskoj grupi Enthusia Planck. Tijekom proteklih dvadeset godina razvijao se na više područja u audio - vizualnim medijima, ponajprije kao filmski režiser. Režirao je oko dvadeset dokumentarnih filmova, dvanaest eksperimentalnih, dva kratka igrana, četiri epizode znanstvenog tv serijala. Uglavnom režira u produkciji Hrvatskog filmskog saveza i Hrvatske televizije. Dobitnik je sedamnaest domaćih i međunarodnih filmskih nagrada, filmovi su mu prikazani na oko 130 festivala u četrdeset zemalja na gotovo svim kontinentima i na programima više od petnaest europskih javnih televizija. Od 1995. zaposlen je kao montažer na HRT-u, specijalizirao se na području dokumentarnog filma, montirao više od 120 filmova i tv. dokumentaraca. Od 1999. godine radi kao producent i izvršni producent u više od dvadeset kratkih filmova. Od 2000. godine bavi se filmskom edukacijom, održao više radionica za dokumentarni i eksperimentalni film, posebno ističe dokumentarne radionice u Školi medijske kulture. Osnivač je Mikrokina, lanca kina za prikazivanje kratkih filmova. Bio je član Izvršnog odbora Hrvatskog filmskog saveza. Posljednje tri godine selektor je natjecateljskog programa Mediteran film festivala u Širokom Brijegu. Od 2007. se bavi i likovnom umjetnošću te povremeno izlaže, jedna skupna i dvije samostalne izložbe. Upravo privodi kraju trogodišnji projekt eksperimentalnih filmova Grozd, u Grozdu je skupa sa Borisom Poljakom realizirao devet apstraktnih filmova. Trenutno priprema dva dugometražna filma, od kojih je jedan u fazi snimanja a drugi u fazi istraživanja i očekivanja novčića. Živi u Samoboru, oženjen, otac dvoje djece u nezgodnoj dobi.

 

Zdravko Mustać

Rođen 1961. u Zadru. Kao pripadnik četvrte generacije splitske škole alternativnog filma tijekom osamdesetih realizirao je dvadeset kratkih alternativnih filmova. U 1990-ima profesionalno se bavi filmom. Interese proširuje na različite oblike filmskog i video istraživanja. Realizira više od dvadeset dokumentaraca, video radova te kratkih igranih filmova. Njegova ostvarenja s uspjehom su prikazivana na projekcijama i festivalima u zemlji i inozemstvu (New York, Moskva, Washington, Kopenhagen, Budimpešta, Berlin, Ljubljana…). Dobitnik je tri nagrade Oktavijan za kratke eksperimentalne i igrane filmove na Danima hrvatskog filma (1996, 1999, 2001).

Izbor iz filmografije:
Eksperimentalni filmovi: Žuta kuća (1986), Zovem se film (1987), Izložba dodira (1987), Šir haširim (1987), I nek se čuje urlik djevičanski slobodan (1988), Ekranizacija telefonskog imenika (1988).
Videoradovi: Product of body (1994), Deborah (1995), Bouquet (1996), Amen (1998), Morena (2002), Sinaj (2003).
Dokumentarci: Zadar nije za dar (1991), Prijetvor sokolara (1997), Ludar (1999), I sve pasivo (2000), Sjeti se Sali (2001), Rat za Harmagedon (2001), Zrmanja i Po (2001), Purgatorij (2005).
Kratki igrani filmovi: Gdje je Magdalena Kazimirovič (1990), Nigredo (2001), Planktoni (2005), Bastion (2007).
Dugometražni igrani film: Blizine (2009).

 

Simon Bogojević Narath

Diplomirao je 1992. na slikarskom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Đure Sedera. Član je HDLU-a. Eksperimentalnim filmom, videom i video-instalacijama bavi se od 1990. godine. Izlagao na grupnim i samostalnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Od 1993. počinje raditi na području kompjutorske 2D i 3D animacije. Autor je kratkih eksperimentalnih i animiranih filmova koji su prikazivani na nekim od najznčajnijih svjetskih filmskih festivala (Annecy, Ottawa, Clermont-Ferrand...). Dobitnik je niza domaćih i međunarodnih nagrada, među kojima su Nagrada za najbolji animirani film na festivalu u Clermont-Ferrandu, Posebno priznanje stručnog žirija na festivalu u Annecyju, te Nagrada Vladimir Nazor za postignuće u filmskoj umjetnosti u 2006. godini. Radi kao umjetnički direktor u produkcijskoj kući “Bonobostudio”. Docent je na Umjetničkoj akademiji u Splitu gdje predaje kolegij “Elektronska animacija”. Gost-predavač na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci.

 

Boris Poljak

Rođen 1959. u Splitu. Od 1989. profesionalno radi kao snimatelj. Snimio je preko 40 kratkih filmova i 2 dugometražna filma. Dobitnik je šest nagrada za najbolji snimateljski rad na Danima hrvatskog filma. Na Međunarodnom festivalu nezavisnog filma u New Yorku 2002. godine, dobitnik je nagrade za najbolji snimateljski rad za dugometražni dokumentarni film Dan pod suncem.
Voditelj je filmske radionice za snimanje na Školi medijske kulture. Član je HDFD

Izabrana filmografija: Ulični događaj braće Brkan, Mirila, Ludar, Bića sa slika, Dan pod Suncem, Free Space, Nigredo, Onkraj, Sinaj, La strada, Arabeska, Osti, Zaboravljeni, Kap po kap, Purgatorij, Planktoni, Stolac za ljuljanje, La petite mort, Bastion, Splitski akvarel.

 

Dražen Žarković

Dražen Žarković rođen je 1970. godine u Zagrebu. Diplomirao je filmsku i TV režiju na "Akademiji dramske umjetnosti". Od 1993. radi kao slobodni umjetnik, te je kao scenarist i redatelj realizirao niz igranih i dokumentarnih projekata. Među ostalim redatelj je dva dugometražna igrana filma «Ajmo žuti» i «Trešeta», jedan je od redatelja humorističnih serijala «Bitange i princeze» i «Odmori se, zaslužio si», te scenarist i redatelj mnoštva dokumentarnih filmova. Rekreativno se bavi montažom i kolor korekcijom.

 
 


Uvodna riječ
Reportaža s 42. revije hrvatskog filmskog i videostvaralaštva
42. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva
Osobnost stvarnosti
42. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva
Noga
42. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva
Nek' padne rola!
42. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva
Odlučna bitka!?
Otvaranje 42. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva
42. revija, rezultati selekcije