home

 

Ana Hušman

Ana Hušman rođena je 1977. u Zagrebu. Diplomirala je 2002. na Nastavničkom odsjeku usmjerenje multimediju na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Sudjelovala je na brojnim domaćim i inozemnim izložbama i festivalima (aniMOTION, Sibiu, Rumunjska; Interfilm SFF, Berlin, Njemačka, Docu days, Beirut, Libanon, 25 FPS, Zagreb, Hrvatska, IndieLisboa-LIIF, Lisabon, Portugal: DOK, Leipzig, Njemačka). Radi na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Za svoje posljednje radove višestruko je nagrađivana. Posljednje radove objavila je za EGOBOO.bits Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 Hrvatska.

 

Darko Kreč

Rođen 1958. godine u Varaždinu. Diplomirao na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu u Zagrebu. Profesionalno se bavi animiranim filmom, stripom i ilustracijom. Radio u Zagreb filmu od 1984. godine u svojstvu animatora i redatelja animiranih filmova.

1988. godine realizirao prvi autorski animirani film "Duet" (nagrađen na 35. festivalu jugoslavenskog dokumentarnog i kratkometražnog filma). Brusio zanat na brojnim koprodukcijskim serijama u svojstvu glavnog animatora (Male leteći medvjedići, Anima animal, Medvjed Bojan,...). 1996. realizirao animirani film Posljednji valcer u starom mlinu (scenarij Dušan Vukotić), prikazan na Animafestu 1996. Sa D. Međurečanom 2000-te realizirao film Nivo9. Najuspješniji film mu je Kućica u krošnji (2005.), koji je prikazan na više od četrdeset festivala u zemlji i svijetu (nagrađen na Animafestu 2006.). Predaje Klasičnu animaciju na ALU, Odsjek za animirani film i nove medije u Zagrebu, od 1999. godine. Bio Umjetnički savjetnik za animirani film od 2005. – 2008. godine.

 

Dražen Žarković

Dražen Žarković rođen je 1970. godine u Zagrebu. Diplomirao je filmsku i TV režiju na "Akademiji dramske umjetnosti". Od 1993. radi kao slobodni umjetnik, te je kao scenarist i redatelj realizirao niz igranih i dokumentarnih projekata. Radi i kao pomoćnik režije na dugometražnom igranom filmu.

 

Miroslav Mikuljan

Rođen 1943. u Raščanima kod Križevaca.
Diplomirao je montažu na Akademiji za kazalište, film i televiziju (danas Akademija dramske umjetnosti) u Zagrebu, a autorski se počeo baviti filmom sredinom šezdesetih godina kao amater, stekavši i zvanje majstora amaterskog filma. U profesionalnoj kinematografiji angažiran je od početka sedamdesetih, režirajući kratkometražne igrane i dokumentarne filmove. Tijekom osamdesetih snimio je dva cjelovečernja igrana filma, Hoću živjeti s temom iz suvremenog seoskog života, te Crveni i crni o štrajku rudara u Labinu 1921. i osnivanju tzv. Labinske Republike. Za tadašnju Televiziju Novi Sad režirao je tv-film Smrt godišnjeg doba (1988). Na Televiziji Zagreb i kasnije Hrvatskoj televiziji, gdje je tijekom devedesetih bio urednik Dokumentarnog programa, režirao je veći broj dokumentarnih radova (npr. Sudbine: Janko Bobetko, 1992).

 

Vjeran Pavlinić

Rođen 1973. u Zagrebu. Diplomirao 2002. na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, smjer montaža.

Od 1994 radi kao samostalni TV redatelj i filmski i video montažer. Montirao brojne dokumentarne, eksperimentalne i animirane filmove (uključujući nagrađivani In dividu i In between Nicole Hewitt), te dva dugometražna igrana filma (Oprosti za kung fu i Armin Ognjena Sviličića). Režirao kratki igrani film “Mišolovka”. Objavljivao tekstove u Hrvatskom filmskom ljetopisu.

 

 

 


Uvodna riječ
A STORY/ LUTKA KAO.../ TRKUŠICA dijele prvu nagradu 40. revije
40. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva
Izazov odabira
40. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva
1122
40. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva
Je li lako biti filmski amater?
USUSRET 40. REVIJI
Izbor filmova iz 80-godišnje produkcije Kinokluba Zagreb
USUSRET 40. REVIJI
Program nagrađenih na 39. reviji / 26.11. 2008
40. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva
Osam desetljeća Kinokluba Zagreb
ČETVRTKOM USUSRET 40. REVIJI
ČETVRTKOM USUSRET 40. REVIJI!
USUSRET 40. REVIJI HRVATSKOG FILMSKOG I VIDEOSTVARALAŠTVA